GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απομακρύνονται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που έκανε σήμερα το μεσημέρι, μετά από έγγραφο που πήρε από τη Wind, αποσύρονται οι κερ...

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που έκανε σήμερα το μεσημέρι, μετά από έγγραφο που πήρε από τη Wind, αποσύρονται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην διασταύρωση των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη στην Αλεξανδρούπολη.

Οι εν λόγω κεραίες μετά την τοποθέτησή τους προκάλεσαν αντιδράσεις και έγιναν κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και των κατοίκων. Μάλιστα κατατέθηκαν και ασφαλιστικά μέτρα στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με την επιστολή την οποία υπογράφει ο Διευθυντής επικοινωνίας της εταιρείας, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της wind και καθαρά για ψυχολογικούς λόγους, αποφασίστηκε να προχωρήσει στην απομάκρυνση της υποδομής εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

«Σαν θεσμικοί φορείς προσπαθήσαμε και εμείς από την πλευρά μας να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις επίλυσης αυτού του τεράστιου προβλήματος το οποίο αφορά εγκατάσταση έξι κεραιών κινητής τηλεφωνίας ανάμεσα σε τρία συμπλέγματα σχολικά με περίπου 3.000 μαθητές, με αποστάσεις οι οποίες ξεκινούν το λιγότερο από 37,5μ και φθάνουν μέχρι τα 27 μ.» ανέφερε ο Ευάγγελος Λαμπάκης τονίζοντας πως «οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις όλων έφεραν αποτέλεσμα και το θέμα έχει λήξη».

Επίσης γνοστοποίησε πως αύριο στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης όπου αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας θα ζητηθεί αναβολή.