GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Περισσότεροι από 500 αυτόχειρες στην Ελλάδα κάθε χρόνο!!!

Τρομακτικός είναι πλέον ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 500 είναι οι άνθρωποι που βάζουν τέλος στη ζωή τους τα τε...

Τρομακτικός είναι πλέον ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 500 είναι οι άνθρωποι που βάζουν τέλος στη ζωή τους τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των αυτόχειρων στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, εμφανίζεται σταθερά αυξανόμενος, (έως και το 2014), αλλά και σύμφωνα με την αποτύπωση των επικαίρων τάσεων που διεξάγει το Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Ενδεικτικά, το 2014 καταγράφηκαν 459 αυτοκτονίες ανδρών και 115 γυναικών, το 2013 οι αντίστοιχοι αριθμοί ηταν 425 άνδρες και 91 γυναίκες, το 2012 ο απολογισμός ήταν 373 άνδρες και 94 γυναίκες. Συνολικά, για το διάστημα απο το 2000 έως το 2014 καταγράφηκαν 6.121 αυτοκτονίες.

Τα θλιβερά στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή τη 10η Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη Διεθνή Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κοινή γνώμη με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα πεδία της πρόληψης της αυτοκτονίας και των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.