GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνελήφθησαν 2 διακινητές με 7 μη νόμιμους μετανάστες στη Ροδόπη

Συνελήφθησαν χθες (22-9-2017) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας...



Συνελήφθησαν χθες (22-9-2017) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Νεπάλ.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 22χρονος οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 33χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Άμεσα οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 33χρονο ενώ ακολούθως κατάφεραν να εντοπίσουν και τον 22χρονο, ο οποίος κινήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά την προσπάθεια του να διαφύγει τη σύλληψη ο 33χρονος κατέπεσε στο ρείθρο του δρόμου, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 22χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης καθόσον αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.