GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κατακερματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα της ΝΔ 13% σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ...



Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%.

Τρίτη είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 6%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% και το Ποτάμι με 1%. Το 16% απάντησε «δεν ξέρω δεν απαντώ»

Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν φαίνεται να έπεισαν στη ΔΕΘ με 46% και 38% αντίστοιχα να δηλώνουν πως δεν ικανοποιήθηκαν από την παρουσία τους.

Το 75,5 % πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν είναι φιλική στις επενδύσεις.

Αναφορικά με την ρύπανση στο Σαρωνικό, το 53,5% θέλει την παραίτηση Κουρουμπλή ενώ το 31,5% πιστεύει πως ο υπουργός πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

80% πιστεύει πως τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση με μόλις το 14,5% πιστεύει το αντίθετο. Το 58,% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο με την κυβέρνηση.

Το 85,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάρει πρόσθετα μέτρα με μόλις το 9,5% να πιστεύει πως θα βγούμε από την κρίση.

Το 50,5% θεωρεί πως η κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερέψει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Όσον αφορά την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, πρώτη σε προτιμήσεις είναι η Φώφη Γεννηματά σε ποσοστό 24%. Η συγκεκριμένη ερώτηση έγινε σε όσους συμμετέχοντες είπαν πως ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 1025 άτομα το διάστημα 20-22 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την ΔΕΘ.