GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από την 1η Σεπτέμβρη ξεκινούν στο θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου οι εγγραφές για τη νέα χρονιά

Από την 1η Σεπτέμβρη ξεκινούν στο θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου οι εγγραφές για τη νέα χρονιά. Στο θεατρικό εργαστήρι λειτουρ...


Από την 1η Σεπτέμβρη ξεκινούν στο θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου οι εγγραφές για τη νέα χρονιά.


Στο θεατρικό εργαστήρι λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με στόχο την ουσιαστική και ποιοτική ενασχόληση με τη θεατρική τέχνη. Σωματική έκφραση, φωνητική τοποθέτηση-τραγούδι, αυτοσχεδιασμός, υποκριτική, γνωριμία και επαφή με τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας είναι κάποια από τα διδακτικά πεδία και τα πεδία έρευνας στο θεατρικό εργαστήρι.
Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κανείς με την ενασχόληση του με το θέατρο είναι πολλά και σημαντικά. Το θέατρο είναι μαγεία. Είναι όμως και ζωή μαζί. Είναι μέσο επικοινωνίας, ψυχικής διερεύνησης, αυτογνωσίας, δημιουργικής έκφρασης και ευαισθητοποίησης. Από όλες τις τέχνες το θέατρο είναι η πιο κοινωνική Τέχνη, η πιο άμεση και αποτελεσματική, η πιο προκλητική για τις αντιδράσεις των ανθρώπων, γιατί το υλικό με το οποίο δημιουργεί, είναι έμψυχο.
Στο παιδί το θέατρο έχει έντονη επίδραση γιατί συνδέεται άμεσα με το παιχνίδι. Οι θεατρικές δραστηριότητες ενεργοποιούν τις φυσικές ικανότητες των παιδιών και αναπτύσσουν με μοναδικό τρόπο τη δημιουργικότητά τους. Σέβονται τον προσωπικό ρυθμό του κάθε παιδιού. Είναι δημιουργικές δραστηριότητες οι οποίες από μόνες τους έχουν έναν ξεχωριστό τρόπο να επιβραβεύουν την ιδιαιτερότητα, τη μοναδικότητα και τον τρόπο με τον οποίο αισθάνεται, σκέφτεται και εκφράζεται το παιδί.
Το διδακτικό προσωπικό του θεατρικού εργαστηρίου είναι επαγγελματίες του χώρου με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο. Διδάσκουν η Πολυξένη Καρακατσάνη, ηθοποιός-παιδαγωγός, πτυχιούχος Ανωτέρας σχολής δραματικής Τέχνης Βεάκη, πτυχιούχος παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών, Βασίλης Λειβαδίτης, ηθοποιός, πτυχιούχος Ανωτέρας σχολής δραματικής Τέχνης Βεάκη, Χριστίνα Λουκίδου μουσικός, απόφοιτος του Conservatoire της Αλεξ/πολης με ειδικότητα στη μονωδία.
Πληροφορίες και εγγραφές στη Βελισαρίου 26 και στα τηλ. 6973498913, 6948189583.