GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο έδωσε άδεια σε στρατιωτικές βάσεις να καταρρίπτουν… drones

Άδεια να καταρρίπτουν όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την εναέρια ασφά...



Άδεια να καταρρίπτουν όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την εναέρια ασφάλεια ή να δημιουργήσουν άλλους κινδύνους, έλαβαν από το αμερικανικό Πεντάγωνο 130 στρατιωτικές βάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αριθμός των σκαφών αυτών που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί αλματωδώς τα τελευταία χρόνια, και συνεχίζει να αυξάνεται αλματωδώς, δημιουργώντας την ανησυχία σε κύκλους της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα της χώρας ότι μπορούν να πλησιάσουν ιδιαίτερα κοντά σε στρατιωτικές βάσεις, αεροδρόμια και αθλητικά στάδια.
Ενώ οι συγκεκριμένες δράσεις που μπορεί να λάβει ο αμερικανικός στρατός εναντίον των drones είναι απόρρητες, περιλαμβάνουν την καταστροφή ή κατάσχεσή τους, είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, σε δημοσιογράφους χθες, Δευτέρα.
Οι διαβαθμισμένες οδηγίες δόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις τον περασμένο μήνα, ενώ την Παρασκευή το Πεντάγωνο έδωσε οδηγίες σε αξιωματούχους για τον τρόπο ενημέρωσης του κοινού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA, ή εθνικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας), ο στόλος των εμπορικών drones θα αυξηθεί από 42.000 στα τέλη του 2016 στα περίπου 442.000 έως το 2021. Μέχρι το 2021, είπε, μπορεί να κυκλοφορούν ακόμα και 1,6 εκατομμύρια εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ΗΠΑ.