GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυστηρότερη γίνεται η δημοτική αστυνόμευση της Αλεξανδρούπολης…

Το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβο...

Το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου παραχώρησε συνέντευξη τύπου για θέματα καθημερινότητας και για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν τα καταστήματα καφέ – εστίασης.
«Η διάθεση καλής συνεργασίας, διαλόγου και συναίνεσης με τους πολίτης διέπει τη Δημοτική αρχή», τόνισε ο Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου και «σκοπός είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή παραβάσεων με την επιβολή προστίμων. Όμως οι όποιες λύσεις θα πρέπει να δίνονται βάση του νόμου» επεσήμανε.

Κοινόχρηστοι χώροι (κατάληψη)
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου, έχει επέλθει τροποποίηση του νόμου για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων και δεν ισχύει πλέον η αρχή των τριών παραβάσεων για την επιβολή μέτρων. Τώρα με την πρώτη καταγραφή της παράβασης, ο ιδιοκτήτης έχει επτά ημέρες στη διάθεσή του για να απομακρύνει τα αντικείμενα που καταλαμβάνουν τον κοινόχρηστο χώρο και αν δεν το πράξει θα αφαιρούνται από τις Δημοτικές Υπηρεσίες.
Κατόπιν εάν εντός τριών μηνών δεν προσέλθει να παραλάβει τα κατασχεθέντα αντικείμενα και να πληρώσει το ανάλογο πρόστιμο, αυτά θα εκποιούνται. Παράλληλα προβλέπεται και η αναστολή αδείας κατοχής κοινόχρηστου χώρου.

Είσοδοι χώροι στάθμευσης
Είναι αναγκαίο να κατανοήσουν οι πολίτες πως απαιτείται άδεια από τη Δημαρχία για τις εισόδους πυλωτών – γκαράζ αλλά και για την κατασκευή ράμπας στα πεζοδρόμια και τοποθέτηση σε εμφανή σημείο του αριθμού της άδειας, προκειμένου να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα.
Επίσης για οποιαδήποτε κατάληψη πεζοδρομίου, ή κλείσιμο δρόμου για μετακομίσεις ή εργασίες και πάλι οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου και να λαμβάνουν άδεια για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο. Το ίδιο ισχύει και τους πεζοδρόμους.

Αφισορύπανση…
Έκκληση προς πολιτιστικούς συλλόγους, καταστήματα, γραφεία τελετών και διάφορους φορείς απεύθυνε ο Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου να σταματήσουν την αφισορύπανση της πόλης. Όπως εξήγησε η αφισοκόλληση επιτρέπεται μόνο στα ειδικά σημεία που έχει καθιερώσει ο Δήμος και αυτή γίνεται σε στύλους της ΔΕΗ και σε άλλα σημεία, προβλέπεται πρόστιμο από 1.500 έως 20.000 ευρώ.

Προσοχή στους κάδους απορριμμάτων
Απαγορεύεται η στάθμευση μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων από τα αυτοκίνητα. Η παράβαση βεβαιώνεται και επιβάλλεται πρόστιμο 50 ευρώ, γιατί παρεμποδίζεται το έργο των απορριμματοφόρων του Δήμου.
Τέλος ο Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου, υπενθύμισε προς τους πολίτες το τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας που είναι 2551350081 για τις τυχόν καταγγελίες τους και ζήτησε απ’ όλους «να γίνουμε λίγο πιο πολιτισμένοι» έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην πόλη, τόσο από διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, όσο και από καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων.