GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η δουλειά και ο κόπος μεγάλος αν δεν την αγαπάς δεν κάνεις θαύματα

Κάθε εποχή του χρόνου,  ο αγρότης από την Διαλαμπή Δήμος Βιδούρας, φτιάχνει ένα θαύμα σε συνεργασία με την φύση. Η  γης, δένετε με το μ...

Κάθε εποχή του χρόνου,  ο αγρότης από την Διαλαμπή Δήμος Βιδούρας, φτιάχνει ένα θαύμα σε συνεργασία με την φύση.
Η  γης, δένετε με το μεράκι  και την αγάπη του  για αυτό που κάνει από μικρό παιδί.
Πάνω από μισό αιώνα είναι ζυμωμένος με την γη και που πολλές φορές τον πλήγωσε, του έδωσε δύσκολα το μεροκάματο, όμως η «αγάπη παιδεύει», λέει ο ίδιος, σκουπίζοντας το ιδρωμένο του μέτωπο με τα ροζιασμένα του χέρια.
Χέρια που δουλεύουν το χώμα κοντά πενήντα χρόνια,  τίμια, αγόγγυστα,  με γνώμονα τα λαχανικά  που θα πάρουν οι Ξανθιώτες από τον πάγκο του στο παζάρι, πρέπει να είναι άριστης ποιότητας, κοπρισμένο, ποτισμένο  με καθαρό νερό, ξεχορταριασμένο  και  τα φυτά να είναι γερά υγιεί για να δώσουν καλούς καρπούς.
Ο «μπαχτσές» σε θέλει κοντά του 24 ώρες το 24ωρο και δεν φτάνει, λέει με μια γλυκιά κούραση αποτυπωμένη στο πρόσωπο του.
Η μόνη του απολαβή; Εκεί κοντά στο λιόγερμα,  όταν κάπως  οι δουλειές – «τελεύουν» – ποτέ δεν τελειώνουν,  κάθετε στην γωνιά κοντά στα νεκροταφεία που είναι το κτήμα του , ο κόσμος του, στο ξωκκλήσι και με το βλέμμα του στραμμένο πάνω στην φυτεία,  κάνει το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας παρατηρώντας τα φυτά για να δει ποιο απ όλα πεινάει, διψάει και οι καρποί τους θέλουν μάζεμα.