GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το μυστικό των δέκα δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

Πιο εφικτούς στόχους θέτει η κυβέρνηση στη σκληρή μάχη για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Η επιλογή να μη ...

Πιο εφικτούς στόχους θέτει η κυβέρνηση στη σκληρή μάχη για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Η επιλογή να μη ζητηθεί το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ σε τρεις δόσεις εντός έτους, αλλά να καταβληθεί σε 10 δόσεις, δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τον στόχο της και να βάλει κανόνες στην τηλεοπτική αγορά. Η διαδικασία των δέκα δόσεων (στη δεκαετία) στην ουσία κάνει ιδιαιτέρως προσιτό το τίμημα, καθώς προσδιορίζεται σε 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Είναι κάτι που δύσκολα μπορούν να αρνηθούν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, αφού θα είναι σε θέση να το πληρώσουν από τον κύκλο εργασιών της εταιρείας ή να το καλύψουν με ένα μικρό δάνειο. Το σημαντικότερο είναι πως θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες των σταθμών το χαρτί της άδειας ως περιουσιακό στοιχείο για την αδειοδότηση της επιχείρησής τους.


Στο μεταξύ κερδισμένο βγαίνει το ΕΣΡ. Για κάθε άδεια εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης θα εισπράξει 50.000 ευρώ, για τις θεματικές 30.000 ευρώ και για τις περιφερειακές 5.000-10.000 ευρώ.

Πηγή: http://www.typologies.gr