GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Α. Βίτσας: «Η ανεξέλεγκτη και παράνομη κατασκήνωση στη Σαμοθράκη πρέπει να σταματήσει»

Τρίτο απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Σαμοθράκης Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης του Αθανάσιου Βίτσα θα παρ...

Τρίτο απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Σαμοθράκης

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης του Αθανάσιου Βίτσα θα παρουσιάσουμε τα θέματα που αφορούν την ανεξέλεγκτη και παράνομη κατασκήνωση, καθώς επίσης και την λειτουργία των κάμπινγκ.

Ανεξέλεγκτη και παράνομη κατασκήνωση:
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι της θητείας του είχε δηλώσει αντίθετος με το αυθαίρετο αυτό φαινόμενο, έκανε κάποια βήματα ώστε οι παράνομοι κατασκηνωτές να προτιμήσουν κάποιο από τα 2 δημοτικά κάμπινγκ, αλλά χωρίς θετικά αποτελέσματα. Επίσης είχε επικοινωνία έγγραφη και προφορική με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έγινε κάποια ουσιαστική παρέμβαση – επέμβαση.

Ενώ πολλοί σέβονται τη φύση και τους ντόπιους κατοίκους τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ολοένα κι αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα μη σεβόμενοι τίποτα απολύτως. Η προβληματική αυτή κατάσταση πρέπει να σταματήσει και η αρμόδια υπηρεσία που πρέπει να το κάνει με σχέδιο είναι η Αστυνομία.
Αυτό επιδιώκουμε. Με ήπια και διαρκή προσπάθεια να εμποδίσουμε τον « αποικισμό» κακοποιών της φύσης όπως εμείς διαπιστώνουμε περπατώντας στις περιοχές αυτές τον χειμώνα.
Τώρα πλέον όπως μας ενημέρωσε ο κύριος Βίτσας στην ερώτηση μας πως σκοπεύει να κινηθεί από εδώ και στο εξής, έχει ζητήσει την συνδρομή των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής των Θέρμων ώστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου να επισκεφτούν αρμόδιο εισαγγελέα. Δεν αρκεί η καταγγελία στο Δήμο αλλά όλοι μαζί Δήμος και κάτοικοι πρέπει να κινηθούμε νομικά.

Δημοτικά κάμπινγκ:
Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε ο δήμαρχος κάτι που αναρωτιέται όλη η τοπική κοινωνία φέτος το καλοκαίρι, γιατί είναι ελεύθερη η είσοδος στο κάμπινγκ φέτος;
Η απάντηση του ήταν η κάτωθι:
Στα δημοτικά κάμπιγκ εγκαταστάθηκε από το 2015 ηλεκτρονική καταχώρηση εισόδου και ταμιακής παρακολούθησης και σύστημα εσωτερικού ελέγχου. Άρα τα προβλήματα χαμένων βιβλίων, μέθοδος σακκούλας, ατελείωτων προσλήψεων με «χί τρόπους» κτλ ωραία κόπηκαν με το μαχαίρι. Τα θυμόσαστε;
Βαράδες.
Το αδειοδοτημένο κάμπιγκ Βαράδες παρά τις καθυστερήσεις εγκρίσεων λειτούργησε καλύτερα. Προηγήθηκε επένδυση 50.000 ευρώ για νέο σύστημα πυρασφάλειας, νέο δίκτυο πυρασφάλειας, και για αποκατάσταση συτήματος ηλεκτρικών γειώσεων (στο παρελθόν υπήρχε πάντα πρόβλημα στα ηλεκτρικά).
Πλατιά.
Να πούμε πρώτα ότι και γι αυτό υπήρξε μια φορά η δυνατότητα αδειοδότησης το 2009 όταν με την ίδια σύντομη διαδικασία νομιμοποιήθηκε το άλλο.
Γιατί δεν έγινε; Καλύτερα να ρωτηθούν και να απολογηθούν άλλοι…
Σήμερα:
Το κομμάτι καφενείο – μάρκετ είναι με προγραμματική σύμβαση παραχωρημένο στην ΚΟΙΝΣΕΠ ΖΑΘΕΗ από το 2014 και η σύμβαση τελειώνει φέτος.
Ως κάμπιγκ. Εχει σφραγιστεί τρίτη φορά στις 20/9/2016 και η λειτουργία του πλέον χωρίς άδεια είναι αδύνατη. Εννούμε την είσπραξη της διανυκτέρευσης. Εκεί είναι το πρόβλημα, γι αυτό κάθε χρόνο ο Δήμος πλήρωνε πρόστιμα, γι αυτό κάθε χρόνο υπήρχαν ποινικά δικαστήρια.
Φέτος λοιπόν αφού εξασφαλίσαμε νόμιμη αποσφράγιση, αφού προσλάβαμε προσωπικό με νόμιμες διαδικασίες επιδιώξαμε και νόμιμη είσπραξη εισόδου κάτι που είναι συνδεδεμένο με την πυρασφάλεια. Ωστόσο σε αυτό υπήρξαν δυσκολίες ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και γι αυτό και το μέρος της είσπραξης εισόδου δεν εγκαταστάθηκε. Για τους κατασκηνωτές όμως η παροχή υπηρεσίας καθαριότητας υπήρξε.
Πρέπει να τελειώνουμε με την παρανομία, να αφήσουμε πίσω μας τις σκιές πιθανής διαφθοράς που για δεκαετίες συνόδευαν τη λειτουργία του και να αναζητήσουμε αναβάθμιση λειτουργίας. Δεν μπορεί να λειτουργεί ως «μαγαζί» αποκατάστασης ημετέρων, και «αλλίευσης» εκλογικής πελατείας.
Για το μέλλον πρέπει να είμαστε ανοικτοί σε όλες τις λύσεις αρκεί να υπάρξει καλύτερη λειτουργία, καλή παροχή υπηρεσίας για τον κατασκηνωτή. Το έχει ανάγκη ο τόπος.
Ας μην ανησυχούν αυτοί που κόπτονται για τα «χαμένα έσοδα». Ό,τι έγινε είναι για νομιμότητα και αλλαγή του παλιού συστήματος του χάους και της μαυρίλας.
Είναι απογοητευτικό να υπάρχουν νοσταλγοί του.