GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προς παράδοση στα τέλη του έτους ο κάθετος άξονας της Εγνατίας

Κινητικότητα διαπιστώνεται στις εργασίες τμημάτων του κάθετου άξονα στο Μάνδρα Ψαθάδες και υπάρχει εκτίμηση – πρόβλεψη ότι το κομμάτι αυ...

Κινητικότητα διαπιστώνεται στις εργασίες τμημάτων του κάθετου άξονα στο Μάνδρα Ψαθάδες και υπάρχει εκτίμηση – πρόβλεψη ότι το κομμάτι αυτό μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει παραδοθεί.
Την ίδια στιγμή, ολοκληρώνεται ο σταθμός διοδίων της Μέστης. ενώ το ποσό των 150.000 ευρώ θα διαθέσει για τα επόμενα δύο χρόνια η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης και επέκτασης των εγκαταστάσεων οδικού φωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών στο οδικό δίκτυο του νομού
Αναλυτικότερα:
Καθετος άξονας
Εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων πραγματοποιούνται κατά το τελευταίο διάστημα, στο οδικό τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Αμόριο-Κισάριο του δήμου Σουφλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, Ευάγγελο Πουλιλιό, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας για το θέμα, υπάρχουν εκτιμήσεις για σταδιακή παράδοση οδικών τμημάτων, μέχρι το τέλος του έτους.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται όπως είπε, για το κεντρικό και βόρειο κομμάτι του άξονα, με πρώτο, αυτό των Ψαθάδων-Κισαρίου, τον Σεπτέμβριο και Κισάριο -Μάνδρα έως τα τέλη Δεκεβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής και του σιδηροδρομικού σταθμού των Λαβάρων , ο οποίος μαζί με την αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας, αποτελεί μία από τις σημαντικές προϋποθέσεις παράδοσης ολόκληρου του τμήματος του κάθετου άξονα που βρίσκεται σε κεντρικό και βόρειο Έβρο.
Εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο του Έβρου
Το ποσό των 150.000 ευρώ θα διαθέσει για τα επόμενα δύο χρόνια η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης και επέκτασης των εγκαταστάσεων οδικού φωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών στο οδικό δίκτυο του νομού. Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο θα είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει μία σειρά διάφορων εργασιών σε όλο το οδικό δίκτυο, καθώς και να παρεμβαίνει εκτάκτως, όποτε αυτό χρειάζεται.
Ειδικότερα για την σωστή και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων οδοφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών προβλέπεται η εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:
•Αποκατάσταση βλαβών ή ζημιών ή επικίνδυνων καταστάσεων, που προκλήθηκαν από τροχαία ατυχήματα, θεομηνίες, κλπ
•Αποκατάσταση βλαβών που οφείλονται σε φυσιολογικές ηλεκτρολογικές βλάβες.
• Αποκατάσταση βλαβών ή ζημιών που προκλήθηκαν από δυναμικά ή άλλα αίτια και δεν εμφανίζουν άμεση επικινδυνότητα.
• Εργασίες τακτικής – προληπτικής συντήρησης των εγκαταστάσεων οδοφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών με σκοπό τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους και τη μείωση των εμφανιζομένων βλαβών.
• Εργασίες βελτίωσης-επέκτασης και ανακαίνισης των υφισταμένων εγκαταστάσεων οδοφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών.
Ολοκληρώνεται ο σταθμός διοδίων της Μέστης
Tην ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή των σταθμών διοδίων Καβάλας και Στρυμονικού πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους. Η αποτελεσματική αυτή τακτική, πέρα από το ότι δεν επιτρέπει να προχωρήσουν τα σχέδια της εταιρείας, εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο και στο δήμο Καβάλας που έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των νέων διοδίων, ενώ κάτι ανάλογο έχει πράξει και ο δήμος Αλεξανδρούπολης.
Βέβαια στην περίπτωση του δήμου Αλεξανδρούπολης και του σταθμού της Μέστης, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος, αφού η κατασκευή του προχωρά κανονικά και εκτιμάται ότι τέλη του μήνα θα είναι σε θέση να λειτουργήσει.
Σχετικά με την απεργία των εργαζομένων σε ημερομηνία που έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για τα νέα διόδια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στην εταιρεία (ΣΕΤΕΟ) Πασχάλη Τσουκαλά, πρόκειται για την τρίτη φορά που οι εργαζόμενοι παρεμβαίνουν σε αντίστοιχη διαγωνιστική διαδικασία, αντιδρώντας στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, αλλά και στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου.
Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την άμεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, με φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία. Ζητούν επίσης τη διατήρηση του κόστους των διοδίων στα τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο, δηλώνοντας κάθετα αντίθετοι στον σχεδιαζόμενο υπερδιπλασιασμό τους.