GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης/Άμεση αντίδραση της Π.Υ.

Τρόμος κατέλαβε τους Ξανθιώτες όταν είδαν τα Πυροσβεστικά οχήματα της Ξάνθης να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στην Κωνσταντινουπόλεως με ...


Τρόμος κατέλαβε τους Ξανθιώτες όταν είδαν τα Πυροσβεστικά οχήματα της Ξάνθης να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στην Κωνσταντινουπόλεως με κατεύθυνση το Περιαστικό δάσος. Επικοινωνήσαμε άμεσα με την πυροσβεστική υπηρεσία όπου και επιβεβαίωσαν την ύπαρξη εστίας αλλά όπως είναι λογικό το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης δεν είχε σαφή εικόνα του συμβάντος αφού τα οχήματα ήταν καθ οδόν προς το σημείο του κακού.
Σε λίγο χρόνο βρεθήκαμε στο συμβάν και συνηδητοποιήσαμε ότι αν η Πυροσβεστική δεν ρίχνονταν στην φωτιά για να την σβήσει αμέσως, με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και το αεράκι που φυσούσε, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι διαστάσεις θα έπαιρνε.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντέδρασε άμεσα και ο κίνδυνος της επέκτασης της πυρκαγιάς αποσοβήθηκε.
Ο Θεός των Ξανθιωτών και ευτυχώς όχι του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε το χέρι του.
Παρόντες ο δήμαρχος ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Π. Ταρενίδης, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ καθώς και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.
Αστυνομικοί καθόριζαν την κυκλοφορία, αφού άνδρες της ΔΙΑΣ έφτασαν αμέσως στο συμβάν για να μπορέσουν οι Πυροσβέστες της Ξάνθης να κάνουν απερίσπαστοι την δουλειά τους, δηλαδή να σώσουν το δάσος και φυσικά αν ξέφευγε η πυρκαγιά, τις περιουσίες των Ξανθιωτών.
Το Δελτίο Τύπου της Π.Υ. Ξάνθης αναφέρει:
Στις 10-8-2017, ημέρα Πέμπτη και περί Ω/13:20΄,ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά η Υπηρεσία μας για πυρκαγιά στο περιαστικό Δάσος Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στο 2ο χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Σταυρούπολης. Στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβησαν άμεσα έξι (6) Πυροσβεστικά οχήματα με δεκαπέντε (15) υπαλλήλους, οι οποίοι έθεσαν γρήγορα την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.
Την κατάσβεση διηύθυνε ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ. Ρούτσιας Γεώργιος.
Στον τόπο του συμβάντος παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας του Δ. Ξάνθης και της Π.Ε. Ξάνθης.
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα. Ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσίας μας.

Ξάνθη , 10 Αυγούστου 2017
Ο Διοικητής
Γεώργιος Νεστ. Ρούτσιας
Πύραρχος