GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο «Άγιος Γεώργιος» τίμησε αυτούς που κουράστηκαν

Την Κυριακή  το βράδυ, στην Αίθουσα Πολιτισμού του Κουτσού  ο πολιτιστικός Σύλλογος  «Άγιος Γεώργιος», προς τιμήν του ιερού ναού που ενών...

Την Κυριακή  το βράδυ, στην Αίθουσα Πολιτισμού του Κουτσού  ο πολιτιστικός Σύλλογος  «Άγιος Γεώργιος», προς τιμήν του ιερού ναού που ενώνει τους χωριανούς και τους κάνει να σκέφτονται, να σέβονται και να αγαπούν τον διπλανό, υπό την παρουσία του προέδρου του, τον πατέρα Ιωάννη Μαρέλη είχαν μια «μάζωξη» ευκαιρία για γλέντι.
Σκοπός αυτού του δείπνου και του γλεντιού ήταν να τιμηθούν τα μέλη που συνέδραμαν στην πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πριν από λίγες εβδομάδες ο χορός στο χωριό τους, όπου τίμησαν με την παρουσία τους οι συμπολίτες μας απ όλες τις γωνιές του νομού και όχι μόνο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου ο «Άγιος Γεώργιος»,  αποφάσισε να τιμήσει τα μέλη του συλλόγου που κουράστηκαν και έβγαλαν το χωριό «ασπροπρόσωπο». Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία. Στην ουσία όμως, είναι ένα δείγμα του ότι οι χωριανοί και μέλη του συλλόγου επιζητούν την συνεύρεση,  επιθυμούν το αντάμωμα και το γλέντι που έχει σαν βάση την παράδοση.
Έτσι και το βράδυ της Κυριακής, οι χωριανοί δεν έχασαν την ευκαιρία να στήσουν ένα πανέμορφο γλέντι,  «μπίζ μπιζέ»,  συνοδεία της γκάιντας και του νταβουλιού που οι νεαροί σπεσιαλίστες των παραδοσιακών οργάνων  «χόρεψαν» για τα καλά τους συνδαιτυμόνες. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.
Στην γκάιντα ο Αλέξανδρος Παπαστεφάνου και στο νταούλι η νεαρή Σοφία Ρετσελά.
Η βραδιά έκλεισε με τις τούρτες που κόπηκαν για να γλυκάνουν τον κόσμο επ ευκαιρία των γενεθλίων του δασκάλου Λαγανά Χαράλαμπου και του μέλους του ΔΣ κυρίας Γκιρδάκη Χρυσούλας και επειδή,  κάποιος ξέχασε να φέρει τα κεριά μαζί με τις τούρτες,  έβαλαν από ένα κεράκι από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται δίπλα από την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου. Άλλωστε,  πρώτα είναι χωριανοί που μαζί μεγάλωσαν και μετά είναι ένας σύλλογος που απλά ενδυναμώνει τους κοινούς δεσμούς, την κοινή παράδοση και την αγάπη για όλα αυτά.