GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το τουρκικό καθεστώς προσφέρει ασφάλειες υγείας στους μουσουλμάνους στη Θράκη

Νέα απαράδεκτη επιχείριση διείσδυσης της Τουρκίας στη δυτική Θράκη αποκάλυψε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακά...



Νέα απαράδεκτη επιχείριση διείσδυσης της Τουρκίας στη δυτική Θράκη αποκάλυψε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, «πουλάει» ασφάλειες υγείας στους Έλληνες Μουσουλμάνους ως να ήταν Τούρκοι πολίτες, ενώ ο Χακάν Τσαβούσογλου αποκάλεσε τους Έλληνες Μουσουλμάνους «ομογενείς».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης (άρθρο 45), που υπέγραψε και η Τουρκία, στη Δυτική Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι αλλά μουσουλμάνοι. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης στη Θράκη κατοικεί θρησκευτική μειονότητα και όχι εθνική.

Μιλώντας πριν μερικές ημέρες σε δημοσιογράφους στην Προύσα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ερωτηθείς για το ποια είναι τα ζητήματα που σκέφτονται να αντιμετωπίσουν αναφορικά με τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», απάντησε πως η Τουρκία καλύπτει την υγειονομική περίθαλψη [«ασφάλεια υγείας»] των ομογενών τους.

«Όπως ένας πολίτης μας εδώ, πληρώνοντας (για ασφάλεια υγείας) 53 τουρκικές λίρες, δικαιούται υγειονομικής κάλυψης, με τον ίδιο τρόπο και για τους ομογενείς μας, που ζουν στη Βουλγαρία και τη Δυτική Θράκη, ακόμη κι αν διαμένουν εκεί, κι ας μην μένουν εδώ κι ας συνεχίζουν να διαμένουν εκεί, καθιερώσαμε την υγειονομική τους κάλυψη [«ασφάλεια υγείας»] με την πληρωμή 53 τουρκικών λιρών.

»Όμως, η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνο για την υγειονομική κάλυψη. Να τονίσω ότι δεν κατοχυρώνει σε καμία περίπτωση δικαίωμα συνταξιοδότησης».

Η νέα παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή και επιθετική ενέργεια που στρέφεται ενάντια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Βουλγαρία, δηλαδή σε δύο χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.