GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πάτρα: Εντός του 2018 ξεκινά η κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης νεκρών

«Η λειτουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ίσως και μέσα στο 2018» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πατρέων Παύλος Στ...

«Η λειτουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ίσως και μέσα στο 2018» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πατρέων Παύλος Στάμος.
Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι η λειτουργία του κέντρου θα είναι με ευθύνη του δήμου, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε σκοπό να εμπλέξουμε ιδιώτες».
Όσον αφορά στις αντιδράσεις για τη λειτουργία του κέντρου από κατοίκους του νότιου διαμερίσματος της Πάτρας, ο Παύλος Στάμος είπε «οι αντιρρήσεις έχουν μειωθεί. Πριν ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου, θα υπάρξουν συναντήσεις της δημοτικής αρχής με τους κατοίκους».

Το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών θα κατασκευαστεί σε έκταση 10 στρεμμάτων μέσα σε δημοτικό οικόπεδο στο βιοτεχνικό πάρκο, που βρίσκεται δυτικά του ποταμού Γλαύκου.
Με βάση τη μελέτη που έχει γίνει, το κόστος κατασκευής του έργου φθάνει περίπου τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ ενώ σύμφωνα με το δήμο, προβλέπεται να υπάρχει πράσινη ζώνη τουλάχιστον 15 μέτρων, ώστε να μην υπάρχει καμία όχληση για τους κατοίκους.
Όπως τονίζει μάλιστα η δημοτική αρχή «δεν θα υπάρχει καμία ιδιαίτερη καμινάδα, αφού στο κέντρο θα λειτουργούν κλίβανοι που έχουν ειδική καύση».