GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έριξε αυλαία το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα

Αγαπητά μας μέλη και φίλοι του Θρακικού Ελληνισμού. Το 9 ο Πανθρακικό Αντάμωμα ‘έριξε την αυλαία του την Κυριακή το απόγευμα 2 Ιου...


Αγαπητά μας μέλη και φίλοι του Θρακικού Ελληνισμού.

Το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα ‘έριξε την αυλαία του την Κυριακή το απόγευμα 2 Ιουλίου και πέρασε στην ιστορία της Π.Ο.Θ.Σ. και του συνδιοργανωτή συλλόγου, Εβρίτες Ν. Δράμας « Ο ΕΒΡΟΣ»
Ειλικρινά, από το σχεδιασμό του ακόμη αλλά και κατά τη διάρκεια του νιώσαμε το σύνθημα που τραγουδούσαμε στο Ευρωμπάσκετ του 1987.ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ. Ο καύσωνας με τους 43 βαθμούς δεν κατόρθωσε να κάμψει το ηθικό κανενός. Οι συμμετέχοντες 83 σύλλογοι με τα χορευτικά τους έδωσαν δυναμικό παρόν, τραγούδησαν, χόρεψαν αντάλλαξαν χειραψίες, αγκαλιάστηκαν, θυμήθηκαν τα παλιά και το ευχαριστήθηκαν.
 Την Παρασκευή το πρωί εγκαινιάσθηκε στο ξενοδοχείο ΥΔΡΑΜΑ η πολυποίκιλη έκθεση που αφορούσε τη Θράκη του χτές, του σήμερα και του αύριο ενώ το απόγευμα είχαμε το πρώτο παιδικό αντάμωμα. 12 σύλλογοι έδωσαν το παρόν, περπάτησαν, χόρεψαν και τα αερόστατα τους ταξίδεψαν στο Δραμινό ουρανό. Οι ελπίδες του Θρακικού Ελληνισμού και κατεπέκταση του Ελληνισμού έκαναν γνωστό ότι η επιστροφή στις ρίζες δεν είναι οπισθοδρόμηση. Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς τους που οδηγούν τα βήματα τους στο χώρο της παράδοσης.
Το Σάββατο το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν οι σύλλογοι με τα χορευτικά τους. Συνεπείς στο ραντεβού τους, Η πλατεία γέμισε, και με την παρουσία τους επιβεβαίωσαν αυτό που πριν 5 χρόνια αν θυμάμαι καλά διατυμπάνισε η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ότι στην κρίση απαντάμε με ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ;ΔΟΣΗ. Η χορευτική παρέλαση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα ενώ προηγουμένως τα λάβαρα των συλλόγων με εκπροσώπους τους παρευρέθηκαν στη δοξολογία που έγινε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό χoροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Μικρή η διαδρομή αυτή την φορά και με εκπλήξεις

Στο γήπεδο μας περίμενε το μουσικό σχήμα «ΟΔΡΥΣΕΣ». Ο ήχος της γκάιντας, της λιούρας και των υπόλοιπων οργάνων ξεσήκωναν τους πάντες και ο τρανός χουρός καλά κράτησε μέχρι και περασμένα μεσάνυχτα. Την κοινωνία της Δράμας, την ευχαριστούμε κι αυτήν από καρδιάς, ούτε μια καταγγελία σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκριτικά με το περσυνό αντάμωμα που μέσα στο σπίτι μας τη Θράκη η αστυνομία μέσα σε 20 λεπτά είχε δεχτεί 74 κλήσεις για ηχορύπανση από τους «ιθαγενείς Θρακιώτες».
Στις 21.00 ξεκίνησε στον χώρο του ιστορικού Γηπέδου της Δόξας Δράμας, το δρώμενο στο οποίο συμμετείχε, με μια καταπληκτική ερμηνεία, η ηθοποιός, κ. Μελίνα Μποτέλλη, η χορωδία του Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος», το μουσικό σχήμα «Φασαριόζο» και αντιπρόσωποι από κάθε σύλλογο. Οι παρευρισκόμενοι όλοι κατά γενική ομολογία, συγκινήθηκαν με την αναφορά στην προσφυγιά που υπέστη ο θρακικός ελληνισμός.
Αγαπητά μας μέλη το 9ο Π.Α. έγραψε τη δική του ιστορία και αναπαύεται πλέον στην αγκαλιά του παρελθόντος.
Σαν Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Σ. αλλά και εκ μέρους της Οργανωτικής επιτροπής, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς, για τη συμμετοχή σας, να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν για την άρτια οργάνωση του, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, το Δήμο Δράμας, την Αντιπεριφέρεια Δράμας, την Αστυνομική διεύθυνση Δράμας και ειδικά το τμήμα τροχαίας, την πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, τους εθελοντές, τους συλλόγους που στην πλατεία έφεραν τοπικά εδέσματα, τους χορηγούς και θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και τη Διοίκηση της ιστορικής ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ για την παραχώρηση του γηπέδου και για τη συμπαράσταση της. Τέλος να δηλώσουμε ότι σεβόμαστε τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν περισσότεροι σύλλογοι.
Να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο αντάμωμα που τίμησε με την παρουσία του το Υπουργείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ με την υπουργό κυρία Μαρία Κόλια – Τσαρουχά. Την ευχαριστούμε για την παρουσία της.
Να σημειωθεί ότι από την ΠΑ.Ο.Ν.Ε ήταν παρόν το μέλος του Δ.Σ. κ. Πασχάλης Σταυρίδης και από την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ο πρόεδρος της κ. Κελεμίδης.

Την Κυριακή το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Δράμας γράφτηκε ο επίλογος του 9ου Πανθρακικού Ανταμώματος. Μουσική .τραγούδι Χορός, με το παραδοσιακό σχήμα ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ και τη συνδρομή της Θρακιώτισας Φωτεινής Καζακίδου. Οι συμμετέχοντες σύλλογοι στην κυριολεξία ξεφάντωσαν και αναγνωρίζοντας τη συνδρομή της πόλης της Δράμας στην ολοκλήρωση του 9ου Π.Α. την τίμησαν τραγουδώντας τοπικά τραγούδια και χορεύοντας τοπικούς χορούς.
Πιστεύουμε πως πετύχαμε και αυτή τη φορά τους στόχους του ανταμώματος χάρις σε όλους εσάς που δώσατε το δυναμικό παρόν, στην άψογη συνεργασία με το διοργανωτή σύλλογο ΕΒΡΙΤΕΣ ΔΡΑΜΑΣ και στην αμέριστη συμπαράσταση της Δράμας.
Καλό καλοκαίρι αγαπητά μας μέλη, καλή πορεία στους συλλόγους σας, και στον κάθε ένα ξεχωριστά. Καθ’ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για ότι νεώτερο έχουμε θα σας κρατάμε ενήμερους.
Τέλος ευχόμαστε νάμαστε γεροί για να ανταμώσουμε και του χρόνου σε κάποια άλλη γωνιά της πατρίδας μας με θρακικό ελληνισμό.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ο Πρόεδρος
Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος
Η Γεν. Γραμματέας
Θεοδώρα Κακούλη