GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέοι αγρότες ΠΡΟΣΟΧΗ το παραμύθι έχει δράκο !!!

Γράφει ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ) Βάκης Τσιομπανίδης Νέος αγρότης το 2005 To τελευταίο διάστη...

Γράφει ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ)

Βάκης Τσιομπανίδης
Νέος αγρότης το 2005
To τελευταίο διάστημα παρακολουθώ ένα άκρως παλαβό φαινόμενο με τους νέους αγρότες….Άκρως ψηφοθηρικά βλέπω τα κόμματα και ειδικά την ΝΔ να ζητάει να εντάξουν και άλλους νέους αγρότες,να πάρουν όλους τους επιλαχόντες,να αυξήσουν τα κονδύλια κλπ…..Πόσος λαϊκισμός,πόση υποκρισία, πόση απάτη;;;; Άντε και τους βαφτίσαμε όλους νέους αγρότες, άντε και τους δώσαμε 10.000-20.000, ποιο το μέλλον το οποίο τους εξασφαλίζουμε; Τι επιδοτήσεις θα πάρουν όταν το σύστημα με τα ιστορικά δικαιώματα έχει καταρρακώσει-διαλύσει όλους όσους μπήκαν στο επάγγελμα απο το 2005 και μετά;;; Στην ουσία με δέλεαρ τα 10-20 χιλιάρικα εντάσσουμε κόσμο στην καταστροφή. Ποια τράπεζα θα τους δανειοδοτήσει ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους; Με ποιο κράτος να βαδίσουν έχοντας ένα ορίζοντα ασφάλειας;;; ΝΑΙ συμφωνώ να φτιάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους αγρότες, όταν θα μπορούμε να τους δώσουμε κίνητρα και ασφάλεια και όχι να του δίνεις ένα Α ποσό, να τον πετάς στην θάλασσα και να του λες τράβα πνίξου τώρα και στο τέλος να του ζητάς να σου επιστρέψει και το ποσό που του έδωσες γιατί δεν υλοποίησε το σχέδιο.
Ως τώρα απο τα προηγούμενα προγράμματα η ιστορία έδειξε πως οι μισοί έχουν απενταχθεί απο το πρόγραμμα λόγο μη υλοποίησης του. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στην κυριολεξία υπό διωγμό και φορολογικά αλλά και με τις ασφαλιστικές εισφορές και με το τεράστιο κόστος παραγωγής. Στην κυριολεξία δεν επιβιώνουν οι χρόνια ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα, που έχουν στήσει την επιχείρηση τους εδώ και χρόνια με υποδομές και τεχνικό εξοπλισμό, πόσο μάλλον να ξεκινήσει σήμερα κάποιος νέος, χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς κανένα τραπεζικό σύστημα που θα έπρεπε να τον στηρίζει στα πρώτα του βήματα. Αντίθετα θα βρει μπροστά του μια εχθρική πολιτεία που απο την πρώτη ημέρα και μετά θα έχει μόνο απαιτήσεις απο αυτός χωρίς καμία παροχή, μια πολιτεία που μισεί όποιον πραγματικά παράγει πλούτο για αυτή την χώρα.
ΝΑΙ πρέπει ο γερασμένος αγροτικός κόσμος να αντικατασταθεί με φρέσκο αίμα, νέες ιδέες και την ενεργητικότητα των νέων. Μήπως όμως με κίνητρο τα 10-20 χιλιάρικα οδηγούμε κόσμο σε βέβαιο επαγγελματικό θάνατο; Μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε; Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε ολόκληρη την αγροτική μας πολιτική;;;; Όπως και να έχουν τα πράγματα με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια όλες ανεξαιρέτως κυβερνήσεις, δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με τον πρωτογενή τομέα και ειδικά νέοι άνθρωποι που δεν έχουν απο πίσω την επιχείρηση του πατέρα, κανένα τραπεζικό αποκούμπι σίγουρα δεν έχουν καμιά ελπίδα να ανταπεξέλθουν. Αυτούς με μαθηματική ακρίβεια το σύστημα τους οδηγεί σε επαγγελματική αυτοκτονία. Να είστε σίγουροι πως τα 10-20 χιλιάρικα δεν θα σας φτάσουν με τίποτα να στήσετε μια αγροτική εκμετάλλευση και στο τέλος θα σας ζητάνε να τα επιστρέψετε πίσω και έντοκα.