Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Μαθαίνει (ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ) ο ΣΥΡΙΖΑ τι κρύβεται πίσω από τις αντιδράσεις των ΕΠΑΘΙΤΩΝ

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μετά την ομολογουμένως αναμενόμενη απάντηση των ΕΠΑΘΙΤΩΝ,  αντιλαμβάνεται πλέον πως  καλή είναι η πολύ δημοκρατία και Ο «προοδευτισμός», όμως υπάρχουν και σκύλοι που δαγκώνουν  τα χέρια που τους ταΐζουν. Από την ανακοίνωση των ΕΠΑΘΙΤΩΝ, βγαίνει ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι μπροστά στον σκοπό και τις εντολές τους, δεν αναγνωρίζουν τις πραγματικά δημοκρατικές προσπάθειες των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος για καλλίτερη μειονοτική εκπαίδευση. Είναι βέβαιο ότι πλέον τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης θα αντιμετωπίζουν την προοδευτικότητα των ΕΠΑΘΙΤΩΝ με μεγαλύτερη προσοχή ζητώντας η θέση τους να είναι ποιο ξεκάθαρη στα πραγματικά προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης και όχι των όποιων σκοπιμοτήτων.
Βουλευτές Ξάνθης-Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ
Η απάντηση των Συλλόγων Δασκάλων Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης και Ροδόπης – Έβρου επιβεβαιώνει την θέση της ήπιας παρέμβασής μας. Στο προηγούμενο δελτίο τύπου μας κυριαρχούσαν οι αντιλήψεις για την διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου με σκοπό την αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης, την στήριξη της διδακτικής διαδικασίας και παραινέσεις ώστε να μην αναλωνόμαστε σε επίπλαστα θέματα.  Δεν προέκυπτε από πουθενά η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, ούτε και η φίμωση των συνδικαλιστών, πράγματα τα οποία είναι αντίθετα με το DNA και τις καταβολές του χώρου μας. Όμως, όπως φαίνεται, οι Σύλλογοι Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης και Ροδόπης- Έβρου δεν διάβασαν καλά το δελτίο τύπου μας και κατάλαβαν άλλα πράγματα ή αποφεύγουν την συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Μάλιστα, η ταχύτατη αντίδραση και άλλων φορέων της μειονότητας, ενδεχομένως, να αποδεικνύει ότι υπάρχει διαφορετική σκοπιμότητα πίσω από την απάντησή τους.
Στην λήξη της σχολικής χρονιάς θα περιμέναμε από τους Συλλόγους να κάνουν απολογισμό και να λειτουργήσουν  ως σύμβουλος της πολιτείας στα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης κι όχι να αναλώνονται σε πολιτικολογία. Θα θέλαμε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε στους Συλλόγους Δασκάλων αποφοίτων της ΕΠΑΘ ότι τόσο ως αντιπολίτευση, όσο και ως κυβέρνηση, δώσαμε και δίνουμε καθημερινά αγώνες για την μειονοτική εκπαίδευση και για την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας. Επίσης, το κόμμα μας ανέκαθεν ήταν και είναι κόμμα αγώνα και διεκδικήσεων, ενώ ποτέ δεν φίμωσε την συνδικαλιστική δράση. Όμως, πιστεύουμε ότι οι θέσεις και οι διεκδικήσεις όλων μας θα πρέπει να στοχεύουν στην ουσιαστική βελτίωση της μειονοτικής εκπαίδευσης. Αρχικά, καλό θα ήταν να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την σημερινή κατάσταση της μειονοτικής εκπαίδευσης και να αναλάβουμε όλοι μαζί πραγματική δράση προς την βελτίωσή της. Όσον αφορά το ζήτημα των συγχωνεύσεων των σχολείων, φυσικά και είμαστε αντίθετοι σε κάθε απόπειρα συγχώνευσης σχολείων, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά απέχουμε από την λογική της κινδυνολογίας.
Εμείς κάθε φορά εκφράζουμε ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο επί των βασικών ζητημάτων της μειονοτικής εκπαίδευσης, για τον λόγο αυτό καλούμε τους Συλλόγους των αποφοίτων της ΕΠΑΘ να ξαναδιαβάσουν το προηγούμενο Δελτίο Τύπου και να συμμετάσχουν στον διάλογο αυτό χωρίς να υπεκφεύγουν από τα ουσιαστικά θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης.
Ανακοίνωση των ΕΠΑΘΙΤΩΝ
Αντιδράσεις από τους συλλόγους ΕΠΑΘιτων δασκάλων κατά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ
Χαλίτ Χαμπίπογλου: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εργάζονται για την βελτίωση της κατάστασης της μειονότητας, πράτοντας αυτό πρέπει να στέκονται δίπλα-δίπλα και όχι ενάντια στους φορείς που εκπροσωπούνε την μειονότητα μας¨.
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσέιν Ζεϊμπέκ δημοσίευσαν ένα δελτίο τύπου με το οποίο στοχοποιούσαν το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Ξάνθης Μουζαφέρ Σαλίχογλου και τους συλλόγους αποφοίτων της ΕΠΑΘ, αντιδρώντας έτσι σε δηώσεις που είχαν κάνει οι διοικούντες αυτών των φορέων. Δεν άργησαν να εμφανιστούν οι αντιδράσεις στην δήλωση των βουλευτών. Οι σύλλογοι αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης & Ροδόπης σε ανακοίνωση τους της 3/7/2017 κατηγορούν τους βουλευτές πως διαμέσου του τύπου τους απειλούνε και τους καλούν να ακούσουν την φωνή των συλλόγων ενάντια στο κλείσιμο μειονοτικών σχολείων.
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσέιν Ζεϊμπέκ, Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης με δελτίο τύπου της 29/6/2017, ανέφεραν πως η στάση των διοικούντων του μειονοτικού γυμνασίου–λυκείου Ξάνθης δεν βοηθά στην βελτίωση της μειονοτικής εκπαίδευσης. Οι βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατηγορήσει τους συλλόγους αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ροδόπης και Ξάνθης πως με τις δηλώσεις τους, κινδυνολογούν, αντιπολιτεύονται, ενδεχομένως εμποδίζουν τις εργασίες βελτίωσης της μειονοτικής εκπαίδευσης και  αποπροσανατολίζουν από τον στόχο.
Μετά από την δήλωση-στοχοποίηση μειονοτικών φορέων που έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι σύλλογοι των ΕΠΑΘιτών δεν έμειναν σιωπηλοί, υπογραμμίζοντας πως η κριτική που κάνουν με σκοπό να πάει πιο μπροστά η μειονοτική εκπαίδευση, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πολιτική. Λένε επίσης πως ποτέ στην ιστορία της μειονότητας, βουλευτές της μειονότητας δεν επιτέθηκαν έτσι σε μειονοτικούς συλλόγους, καταδικάζουν την δυσάρεστη συμπεριφορά των βουλευτών και απορρίπτουν τις όπως  λένε άδικες κατηγορίες.
Σε δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης είπε: ¨ Με έκπληξη και σύγχυση μαθαίνουμε από τον τύπο για τις δηλώσεις στοχοποίησης των μειονοτικών φορέων που έκαναν οι μειονοτικοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης.
Οι εκλεγέντες με τις ψήφους της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης βουλευτές του κόμματος της πλειοψηφίας-ΣΥΡΙΖΑ που τους στείλαμε στην βουλή για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, φαίνεται πως αντί να μεταφέρουν την δίκαιη κριτική και τα αιτήματα αυτά και να εργάζονται για να καλυφθούν αυτά, προτιμούν να προστατεύουν τα συμφέροντα της κυβέρνησης. Την ώρα που οι μουφτήδες μας, οι δήμαρχοι μας, οι πρόεδροι των συλλόγων μας και οι διοικούντες κομμάτων μας καλούνται για κατάθεση, ή όταν συνέβησαν διάφορα επειδή ο δήμος Μύκης σε αγγελία για πρόσληψη εργασίας αναζήτησε άτομα με γνώση τουρκικών (δηλαδή της γλώσσας του λαού εκεί) , αυτοί παρέμειναν απαθείς. Οι εθνοπατέρες μας δεν είναι πατέρες του ¨έθνους¨ μας;  Το ¨έθνος¨ μας δεν τους έστειλε στην βουλή; Οι βουλευτές μας αντί να κάνουν δηλώσεις στοχοποίησης των μειονοτικών φορέων μας, πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια για την βελτίωση τη κατάστασης της μειονότητας μας. Αλλά πράττοντας αυτό πρέπει να βρίσκονται δίπλα-δίπλα και όχι ενάντια στους φορείς που εκπροσωπούν την μειονότητα μας¨.
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Από το Blogger.