GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καβάλα: Νέες διαμαρτυρίες στην Εγνατία για τα διόδια

Οι κάτοικοι της Καβάλας εξέφρασαν για ακόμη μία φορά τη σθεναρή αντίρρησή τους στην εγκατάσταση σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, ...

Οι κάτοικοι της Καβάλας εξέφρασαν για ακόμη μία φορά τη σθεναρή αντίρρησή τους στην εγκατάσταση σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας στον κόμβο του Αγίου Σίλα για περίπου μία ώρα.

Η τροχαία της πόλης εξέτρεψε την κυκλοφορία των οχημάτων μέσα από την πόλη, από τους κόμβους Αγίου Σίλα και Άσπρων Χωμάτων αντίστοιχα.
«Πάρτε τα διόδια και φύγετε από εδώ...», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση, όπως αναφέρει το kavalawebnews.gr.
Το παρών στην διαδήλωση έδωσαν πολλοί εργαζόμενοι επιχειρήσεων αλλά και μέλη του τοπικού Π.Α.ΜΕ. και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων. Συνολικά στο σημείο συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 350 πολίτες.

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, τόνισε απευθυνόμενη στους διαδηλωτές: «Η απόφαση της κυβέρνησης, του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και των αντίστοιχων υπουργείων σε αγαστή συνεργασία με την ”Εγνατία Οδό Α.Ε.” είναι ένα έγκλημα συνειδητό, ένα έγκλημα με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, ένα έγκλημα σε βάρος των παιδιών μας και των επόμενων γενιών. Είναι ένα έγκλημα που οδηγεί στον αφανισμό του τόπου μας». 

Με την σειρά του υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος εξέφρασε την άποψή του πως τα διόδια θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της πόλης. «Η εγκατάσταση σταθμού διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας, θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της πόλης μας. Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο περιφερειάρχης, το περιφερειακό συμβούλιο και όλοι μας, είμαστε αντίθετοι στα διόδια, είμαστε αντίθετοι στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα στην Καβάλα».


Πηγή: CNN Greece