GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταργούνται οι «επιστροφές» στη διαφήμιση… του χρόνου

Καταστρατηγούνται θεμελιώδεις ατομικές ελευθερίες, λέει η αγορά Τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για τις συμφωνίες αγοράς και πώλησης ...

  • Καταστρατηγούνται θεμελιώδεις ατομικές ελευθερίες, λέει η αγορά

Τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για τις συμφωνίες αγοράς και πώλησης διαφημιστικού χρόνου στην τηλεόραση αλλά και στις εφημερίδες σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή καταργεί το υφιστάμενο καθεστώς των «επιστροφών», δεν επιτρέπει στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς να μετεξελιχθούν σε άτυπα media shops και επιβάλλει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής. Ισχυρές αντιδράσεις καταγράφονται από ΣΔΕ, ΕΔΕΕ και ΕΙΤΗΣΕΕ, με ανοικτό τον δρόμο της προσφυγής στο ΣτΕ.
Οι «επιστροφές» σε όλα τα media θα παραμείνουν για έναν ακόμη χρόνο, έως τον Σεπτέμβριο του 2018.
Από την 1η/9/2018, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, κάθε συναλλαγή διάθεσης διαφημιστικού χρόνου θα διενεργείται αποκλειστικά μέσω του συστήματος της πλατφόρμας. Υποχρέωση διενέργειας των συναλλαγών μέσω του συστήματος έχουν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί τηλεοπτικοί οργανισμοί που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια (εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας), οι διαφημιστές, οι επιχειρήσεις που μεσολαβούν για τη διάθεση του διαφημιστικού χρόνου για λογαριασμό των διαφημιζομένων, οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, καθώς και κάθε άλλο πρόσωπο που διενεργεί συναλλαγές διαφημιστικού χρόνου.
Η ανάθεση του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της υλοποίησης του συστήματος γίνεται μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος προκηρύσσεται από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης, και η ανάδοχος εταιρεία θα είναι ο διαχειριστής του συστήματος για οκτώ έτη από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος. Ρυθμιστής είναι το ΕΣΡ, ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνεται από τον διαχειριστή και μπορεί να διασυνδέσει το πληροφοριακό της σύστημα με το σύστημα της πλατφόρμας.
Εκτός από τη διαφήμιση στην τηλεόραση, μετά τη Διυπουργική της περασμένης Δευτέρας, αποφασίστηκε «να εξετασθεί το πλαίσιο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να συμπεριληφθούν κατά το δυνατόν οι διαφημίσεις των ηλεκτρονικών εντύπων» και «να καταπολεμηθούν προβλήματα νόθευσης του ανταγωνισμού στον χώρο της τηλεοπτικής διαφήμισης και της κυκλοφορίας των εφημερίδων».

Πηγή: http://www.typologies.gr