Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

ΚΚΕ ΞΑΝΘΗΣ/Χαιρετίζουμε το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας σε κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή νέων διοδίων

Χαιρετίζουμε το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας σε κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή νέων διοδίων

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Ιούλη στις 7 μ.μ. στον Άγιο Σύλλα ενάντια στην κατασκευή των νέων διοδίων καλεί η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Καβάλας (αναχώρηση δωρεάν λεωφορείων από Δημοτικό Κήπο 6.30 μ.μ.) Να βροντοφωνάξουμε:
         Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων
         Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες
         Να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας οδού
         Να καταργηθούν όλα τα διόδια».
Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και η γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ.
Η κυβέρνηση, παρά τις αντιρρήσεις και αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, για να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες του λαού και κάνοντας δύσκολη και απαγορευτική τη μετακίνηση για τα λαϊκά στρώματα, προχωρά ακάθεκτη στην κατασκευή σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού 13 ακόμη σταθμών διοδίων, ένα από τα οποία στην «Παράκαμψη» που διέρχεται πάνω από την Καβάλα.
Συγκεκριμένα, έχοντας περάσει στα μουλωχτά μία »Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» του σταθμού που χωροθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2014 μέσα στο λεγόμενο «Αισθητικό Δάσος Αμυγδαλεώνα Καβάλας», η ίδια συνεχίζει και ολοκληρώνει δημοπρατώντας την κατασκευή του. Η διαμαρτυρία και αντίσταση στην κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού διοδίων, η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ώσπου σε πρώτη φάση να επιτευχθεί η ματαίωση της κατασκευής, αναδεικνύεται σε καθήκον της στιγμής για όλους εκείνους που δήλωσαν και δηλώνουν αντίθεση και συνάμα βλέπουν και προβάλλουν την ανάγκη μιας άλλης στάσης και πολιτικής που εκφράζεται με το σύνθημα:
Όχι στο ξεπούλημα της Εγνατίας – Όχι σε όλα τα διόδια
Ελεύθερη και δωρεάν μετακίνηση στην Εγνατία και σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.
Μιας κι αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο υιοθετήθηκε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις ύστερα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι ανάγκη και ώρα οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες της πόλης, οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής να πάρουν την υπόθεση επάνω τους και να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στο νέο αυτό χαράτσωμα.
Η απόπειρα της κυβέρνησης να κατασκευαστούν τελικά τα νέα διόδια και το αίτημα της ματαίωσης, θα μπορούσαν να γίνουν αφορμή για το ξεδίπλωμα ενός λαϊκού αγώνα για τέτοιου είδους ανάγκες και δικαιώματα, για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους, όλο το λαό της Καβάλας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να ενώσει τη φωνή και τη διεκδίκησή του με τον αγώνα που γίνεται σε πολλές περιοχές της χώρας.
Το θέμα και η κινητοποίηση πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και διεκδίκησης σε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς. Να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 19-07-2017 και σε κάθε κινητοποίηση που εναρμονίζεται και υπηρετεί το παραπάνω πλαίσιο. Να απορριφθεί η τοπικιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, η λογική το «πρόβλημα να φύγει από τη δική μας την αυλή και ας πάει στου γείτονα». Να συνδυαστεί ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων με το αίτημα να σταματήσει πραγματικά το ξεπούλημα της Εγνατίας, αίτημα που φραστικά υιοθετούν και οι άλλες παρατάξεις, οι οποίες ωστόσο πίνουν νερό στο όνομα της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και όλων των υπόλοιπων «αξιών» του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, νέοι και νέες,
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης έχει πολλές φορές διακηρύξει την άποψή της ότι:
  • Τα διόδια είναι μέρος της φοροληστείας και γενικότερα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι κυβερνήσεις, μαζί και η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και η ΕΕ, για να αυξήσουν τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων. Είναι πάγια τακτική όλων τους, από τη μια να φορολογούν το λαό και από την άλλη, όταν κατασκευάζουν δρόμους και άλλες υποδομές, να το βάζουν να τους ξαναπληρώνει διπλά και τριπλά με διόδια και άλλους τρόπους, π.χ. υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, τεράστιους φόρους στα καύσιμα κ.ά. Ωφελημένοι ήταν και είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ανέλαβαν την κατασκευή τους και τώρα αυτοί που ανέλαβαν τη συντήρηση και τη λειτουργία των διοδίων. Είμαστε, εξ άλλου, «προ των πυλών» της ολοκληρωτικής παράδοσης της Εγνατίας Οδού Α.Ε. σε επιχειρηματικούς ομίλους, που αποτελεί για την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ προτεραιότητα.
  • Η κυβέρνηση, με τους τοπικούς βουλευτές και άλλους παράγοντες, προσπαθεί να παραπλανήσει άλλοτε υποβαθμίζοντας το πρόβλημα κι άλλοτε προβάλλοντας ότι επιδιώκει και προωθεί «απόλυτη δικαιοσύνη» με την εφαρμογή αναλογικών διοδίων. Αυτή η τακτική αντικειμενικά υπηρετείται και από εκείνους τους τοπικούς παράγοντες που αντιτίθενται στα νέα διόδια, υπερθεματίζουν όμως υπέρ των αναλογικών διοδίων ή ζητάνε να κατασκευαστούν σε άλλες περιοχές.
  • Ο λαός μας έχει δικαίωμα να κινείται δωρεάν σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους κάτω από έναν ενιαίο φορέα διαχείρισής τους.
  • Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την ανεργία, την κακοπληρωμένη δουλειά, τη δυσβάσταχτη φορολογία, να πληρώνει συνεχώς για τους δρόμους!
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό να παλέψουν για την κατάργηση των διοδίων. Στηρίζει τις λαϊκές πρωτοβουλίες ενάντια σε νέα και παλιά διόδια. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αγώνα των εργαζομένων της Καβάλας και των άλλων πόλεων της περιφέρειάς μας.
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Από το Blogger.