GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κυνηγάει τα δελτία παροχής των δημοσιογράφων ο ΟΑΕΕ

Εφιάλτης ο νόμος Κατρούγκαλου Ο παραλογισμός της εισπρακτικής πολιτικής έχει χτυπήσει κόκκινο. Πρόσφατο θύμα, οι δημοσιογράφοι με δελτ...

Εφιάλτης ο νόμος Κατρούγκαλου
Ο παραλογισμός της εισπρακτικής πολιτικής έχει χτυπήσει κόκκινο. Πρόσφατο θύμα, οι δημοσιογράφοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών, που ειδοποιούνται από τον ΟΑΕΕ πως πρέπει να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την ασφάλισή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια που είχαν μπλοκάκι,  ακόμη κι αν ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΣΠΕΑΘ!  Η αιτία αυτής της νέας παράνοιας βρίσκεται, εκτός από την εισπρακτική μανία που επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική, στη διασύνδεση του ΟΑΕΕ με το ΚΕΠΥΟ. Πήρε, λοιπόν, ο ΟΑΕΕ τις λίστες των πολιτών από την Εφορία και άρχισε να ταυτίζει οφειλές. Το πρώτο ζήτημα που εγείρεται είναι πως στο ΚΕΠΥΟ υπάρχει  σωρεία λαθών στα μητρώα, που ανακαλύπτονται σταδιακά. 
Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι πως ο ΟΑΕΕ επιχειρεί να επιβάλει αναδρομικά καταλογισμό και είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών! Σύμφωνα με όσα δηλώνει, η ενέργειά του αυτή πατάει στον νόμο Κατρούγκαλου για τους ασφαλισμένους με δελτίο παροχής πριν από το 1993, με βάση τον οποίο θα έπρεπε να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές  στον ΟΑΕΕ, που δεν υπήρχε τότε (!), και για την απασχόληση ή τις αμοιβές τους με δελτίο παροχής.  Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ το κάνουν ακόμη χειρότερο ενημερώνοντας όσους έχουν ήδη ταυτίσει με το ΚΕΠΥΟ ότι στον υπολογισμό των ασφαλιστικών τους εισφορών θα υπολογίσουν κλιμάκια ανάλογα με τα έτη που είχαν το δελτίο παροχής!
Το θέμα είναι σημαντικό, καθώς αφορά το σύνολο σχεδόν του δημοσιογραφικού κλάδου, και απαιτείται άμεσα παρέμβαση και από την ΕΣΗΕΑ. Ήταν η Ένωση Συντακτών που διαβεβαίωνε τους δημοσιογράφους με δελτίο παροχής ότι δεν απαιτούνταν πληρωμή και στο ΤΕΒΕ τη δεκαετία του ’90, ενώ είχε εκδοθεί και συγκεκριμένη εγκύκλιος του υπουργείου με την οποία οι δημοσιογράφοι απαλλάσσονταν από τις διπλές ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό το καθεστώς ανατρέπει ο ΟΑΕΕ, βάζοντας στο στόχαστρο εκατοντάδες δημοσιογράφους μισθωτούς, οι οποίοι δεν απέκρυπταν εισοδήματα ούτε πληρώνονταν με μαύρα.

Πηγή: http://www.typologies.gr