GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δικαιοσύνη για την θηλιά που πέρασαν στους Έλληνες

Πάντως η χώρα πρέπει να ζει τον απόλυτο παραλογισμό αφού ο στενός συνεργάτης του Βαρουφάκη, αυτός  ο ακριβοπληρωμένος Κινέζος ή Γιαπωνέ...

Πάντως η χώρα πρέπει να ζει τον απόλυτο παραλογισμό αφού ο στενός συνεργάτης του Βαρουφάκη, αυτός  ο ακριβοπληρωμένος Κινέζος ή Γιαπωνέζος,  βγήκε ευθέως και είπε ότι ενώ η Χώρα βρισκόταν στο ευρώ και στο χείλος του γκρεμού αυτοί προετοίμαζαν την επιστροφή στην δραχμή.
Νομικοί δεν είμαστε αλλά πόσο νόμιμο είναι αυτό;
Πότε επιτέλους η δικαιοσύνη θα κινηθεί για να αποδώσει το αίσθημα της γαλήνης στους καταπονημένους από τους πολιτικούς πολίτες; Δεν πρέπει κάποια στιγμή, ηθικά οι Έλληνες – πειραματόζωα να δικαιωθούν;
Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε όλους αυτούς να εφαρμόσουν το «παράλληλο» νόμισμα; Ο κ. Τσίπρας σίγουρα δεν γνώριζε, όπως συνήθως, τίποτε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η αποκάλυψη αυτή έγινε στο πλαίσιο συζήτησης που οργάνωσε το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο στην ιταλική Βουλή. Μέχρι σήμερα, και άλλα μέσα μαζικής Ενημέρωσης έχουν αναφερθεί στο σχετικό θέμα, καθώς επίσης και ο Οικονομολόγος Γκάλμπρεϊθ που συμμετείχε και σε σχετικές συζητήσεις, προσκεκλημένος από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 21-5-2015 ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή (Ερώτηση Κουτσούκου) αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Τώρα, όμως, που με βάση και το χθεσινό γεγονός, αποδεικνύεται ότι ο κ. Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επεξεργαζόταν και προετοίμαζε την εφαρμογή ενός «παράλληλου» νομίσματος και έλεγε ψέματα στη Βουλή, γεννώνται ερωτηματικά και προκύπτουν ευθύνες για την Κυβέρνηση συνολικά, για το οικονομικό επιτελείο και τη δικαιοσύνη. Οι ευθύνες αυτές είναι ανεξάρτητες και πρόσθετες του αποδεδειγμένου, πλέον, γεγονότος ότι οι τυχοδιωκτισμοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόστισαν στη χώρα περίπου 100 δισ. ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, η οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:

  1. Γνώριζε και συμμετείχε ο κ. Τσακαλώτος σ’ αυτές τις προεργασίες για την εφαρμογή του «διπλού» ή «παράλληλου νομίσματος» και με βάση ποίων εντολή ο σύμβουλός του, κ. Γκλεν Κιμ συμμετείχε στην επεξεργασία ενός τέτοιου σχεδίου;

  1. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προτίθεται να ζητήσει από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διερευνήσουν ενδεχόμενη τέλεση εγκλημάτων περί το νόμισμα ή προπαρασκευαστικών πράξεων αυτών, σύμφωνα με τα άρθρα 207-215 Π.Κ.;
  2. Και εδώ όλοι περιμένουν με αγωνία τις απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών. Θα έχει ενδιαφέρων να δούμε τι αμπελοφιλοσοφίες θα σκαρφιστούν οι «αναρμοαρμόδιοι» για να μην απαντήσουν.
  3. Άλλωστε ο κ. Τσακαλώτος προστατεύεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μπορεί να ρίξουν τις ευθύνες στον Βαρουφάκη- έτσι και αλλιώς τον είχαν για καθάρισμα –  και θα συνεχίσουν αμέριμνοι την διάλυση της Χώρας.