GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΑΕΠΙ/ Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου

Τις επιφυλάξεις του εκφράζει με δήλωση του στην «Θ» ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραίτης ο οποίος χειρίστηκε το θέμα της διαχείρισης...

Τις επιφυλάξεις του εκφράζει με δήλωση του στην «Θ» ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραίτης ο οποίος χειρίστηκε το θέμα της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις στις εταιρείες, ως εκπρόσωπος των επιμελητηρίων Ελλάδος.
Η Κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ δεσμεύτηκε , σύμφωνα πάντοτε με τον Σ. Μωραίτη να φέρει  έναν νόμο προς ψήφιση,  ο οποίος θα λειτουργούσε υπέρ των καλλιτεχνών και δεν θα επέτρεπε σε εταιρείες τύπου ΑΕΠΙ να λειτουργούν εις βάρος των επαγγελματιών και των καλλιτεχνών. Αντί αυτού όμως όπως δείχνουν τα πράγματα ετοιμάζεται να υποκύψει σε πιέσεις.
Σύμφωνα με αυτά που είπε ο κ. Μωραίτης βγαίνει το συμπέρασμα ότι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση είναι μικρότερη των περιστάσεων αφού θα επαναφέρει το καθεστώς ανομίας  τ οποίο επέτρεπε σε εταιρείες τύπου ΑΕΠΙ να παρανομούν και αυτό αποδεικνύεται από την δικαστική έρευνα.
Τέλος ο κ. Μωραίτης ζητά έστω και στο παρά πέντε η κυβέρνηση να μην υποκύψει σε πιέσεις οι οποίες θα ακυρώσουν τον νόμο Μπαλτα που είναι κατά πολύ δικαιότερος από αυτόν που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση.
Σε αναμονή των εξελίξεων.