GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης στη ΔΕΗ

Παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης στη ΔΕΗ Αφορμή για τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη στάθηκε η δ...

Παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης στη ΔΕΗ

Αφορμή για τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη στάθηκε η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτι εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου επειδή αδυνατούσε με τα πενιχρά του οικονομικά μέσα να ανταποκριθεί στη ρύθμιση πολλών δόσεων στην οποία είχε προβεί σε παλαιότερο χρόνο. Για ελάχιστο ποσό δεν καλύπτεται από το κοινωνικό τιμολόγιο στο οποίο ήταν ενταγμένος, παρά το πρόβλημα αναπηρίας της συζύγου του, παρά τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων και εγγονιών τα οποία συντηρεί. Από την άλλη οι επιβαρύνσεις του τιμολογίου, πέραν της αξίας του ρεύματος είναι υπέρογκες και δεν μπορούν να σηκωθούν από τους ώμους των φτωχών ανθρώπων.

Η Διοίκηση παρέπεμψε την αντιπροσωπεία στα «Κεντρικά» στη Θεσσαλονίκη.

Δε χωρά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστός υπηρέτης της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου, είναι αδίστακτη και συνεχίζει την άθλια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων λέγοντας ψέματα ότι προστατεύονται οι λαϊκές οικογένειες. Δεν πέρασε πολύς καιρός από το τότε που η συγκυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Σήμερα όμως προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε φτωχούς ανθρώπους, βαδίζοντας στα χνάρια και των προηγούμενων κυβερνήσεων και αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τίποτε διαφορετικό παρά η άλλη όψη του ίδιου κάλπικου νομίσματος.

Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει, ούτε να ελπίζει πως οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλίων θα αλλάξουν τη ζωή του προς το καλύτερο. Αντίθετα, οι κυβερνήσεις αυτές, σε συνεργασία με την Ε.Ε. υπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Όσο θα βρίσκονται στο τιμόνι της εξουσίας, θα συνεχίσουν να στέλνουν τους εργάτες στην ανεργία, να τους κόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα, να αφαιρούν εργασιακά δικαιώματα, να αυξάνουν το ρεύμα κάνοντας το είδος πολυτελείας, να φορτώνουν με νέα χρέη τη λαϊκή οικογένεια, να μας στερούν το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, κ.ά.

Ο λαός με τον αγώνα του πρέπει να απαιτήσει, η ΔΕΗ να γίνει λαϊκή περιουσία, να ξεκουμπιστούν οι Επιχειρηματικοί Όμιλοι και να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που έκλεψαν.

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί το λαό της Ξάνθης να συσπειρωθεί στο πλευρό της, μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία να απαντήσει ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στις λαϊκές οικογένειες.

Ως εδώ. Δε θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών, να φορολογήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους – πελάτες της ΔΕΗ με 45%.

Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά σπίτια.

Απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.

Να μειωθεί η κιλοβατώρα για τα λαϊκά νοικοκυριά κατά 50%. Να αυξηθεί η κιλοβατώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Να καταργηθούν τα βάρη των λεγόμενων ρυθμιζόμενων χρεώσεων που γονατίζουν τη λαϊκή οικογένεια.

Επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Να μπουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων όλα τα λαϊκά νοικοκυριά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να διαγραφεί το χρέος από τα τιμολόγια πολύτεκνων, άνεργων και ευπαθών ομάδων.

Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια.