GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απαξιώνεται ο επαρχιακός Τύπος

Καταγγέλλουν οι εκδότες της περιφέρειας! Το σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ που βρίσκεται στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής ήταν μια ...

Καταγγέλλουν οι εκδότες της περιφέρειας!
Το σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ που βρίσκεται στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τους εκδότες της περιφέρειας. Οι τέσσερις Ενώσεις ιδιοκτητών έντυπου Τύπου, ΕΙΕΤ, ΕΔΙΠΤ, ΣΗΠΕ και ΕΙΤΗΕΕΑ, που βρίσκονταν σε συζητήσεις με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον περασμένο Φεβρουάριο και είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον νόμο.
Με κοινή επιστολή τους πριν από λίγες ημέρες ζητούν να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο πήγε στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση και ότι θέλουν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τη βιωσιμότητα και τη μετεξέλιξη του περιφερειακού-τοπικού Τύπου στη χώρα μας. Σε άλλο υπόμνημά τους οι τέσσερις Ενώσεις δηλώνουν πως δεν μπορούν να δεχθούν την απαξίωση του ιστορικού κλάδου ή την ταύτισή του με τις κεντρικές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.
Στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά Μέσα προβλέπεται μόνο η κατανομή της κρατικής διαφήμισης σε ποσοστό 70% – 30% για κεντρικά και περιφερειακά ΜΜΕ. Επίσης, θεσμοθετείται η επιβολή ποινής σε όσους δημόσιους οργανισμούς δεν τηρούν την ποσόστωση της κρατικής διαφήμισης. Αυτό είναι και το μόνο αίτημα που φαίνεται να ικανοποιείται από τις 10 συνολικά προτάσεις που είχαν καταθέσει οι Ενώσεις.

Πηγή: http://www.typologies.gr