GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



"Αλωνίζουν" τα αγριογούρουνα στο Δασοχώρι. Απόντες οι βουλευτές του Νομού

Και όσο τα αγριογούρουνα καταστρέφουν τις σοδειές σε όλη την περιοχή του Δασοχωρίου απούσα η πολιτεία αφού όπως αναφέρουν οι κάτοικοι τη...

Και όσο τα αγριογούρουνα καταστρέφουν τις σοδειές σε όλη την περιοχή του Δασοχωρίου απούσα η πολιτεία αφού όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής οι βουλευτές δεν πέρασαν από τα χωριά τους για να αναζητήσουν λύση στο πρόβλημα.
Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής ειδικά φέτος δεν πρόκειται να  αλωνίσουν  καλαμπόκι αφού οι χοιρομητέρες «κατεβάζουν», (πατούν)  τα φυτά του καλαμποκιού που ήδη έχουν πάρει το κανονικό τους ύψος, και ταΐζουν τα μικρά τους που αυτή την στιγμή ο αριθμός τους είναι άγνωστο  ποιος είναι.
Οι αγρότες της περιοχής ζητούν άμεσα την παρέμβαση της πολιτείας και με δεδομένο ότι είναι σχεδόν μονοκαλλιέργεια το καλαμπόκι η χρονιά με τις καταστροφές που που παθαίνουν λόγω του μεγάλου αριθμού των αγριόχοιρων είναι πολύ μεγάλες και  ο χειμώνας θα βγει πολύ δύσκολα.
Ρωτήσαμε αν οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης εμφανίστηκαν στην περιοχή και αν μετά από συζήτηση δεσμεύτηκαν για ουσιαστική παρέμβαση η απάντηση ήταν Όχι «εμείς τουλάχιστον δεν τους είδαμε στο χωριό μας». (Να σημειωθεί ότι η συζήτηση γίνεται με κατοίκους του χωριού Εράσμιο που τα απόνερα της δράσης των αγριογούρουνων του Κοτζα Ορμάν φτάνουν και στα δικά τους χωράφια).
Όπως μας λέει κάτοικος του χωριού όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν στο δικό τους χωριό αλλά ούτε και στο Δασοχώρι που πονάει πραγματικά.
Οι πολίτες της περιοχής ζητούν από τους βουλευτές να πιέσουν την κυβέρνηση για άμεση αποζημίωση,  την μείωση του πληθυσμού όπου ελέω Ραμσάρ και των άλλων κατασκευασμένων οικολογικών συνθηκών  για την δήθεν προστασία του περιβάλλοντος,  απαγορεύεται η χρήση κυνηγετικού όπλου προκειμένου να προστατευτούν οι καλλιέργειες τους.
Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής γιατί όπως υποστηρίζουν, αυτές οι συνθήκες Ραμσάρ και Νατούρα  είναι μόνο για ροκάνισμα κονδυλίων από διάφορες ΜΚΟ και οικολογικές οργανώσεις και είναι για «ροκάνισμα» πόρων  χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα για την κοινωνία.
Μία άλλη στρεβλή λογική που ναι μεν κρατά – να είχαμε να λέγαμε- την βιοπικοιλότητα στα στάνταρσ των χαρτών και των δεικτών, αλλά, επαγγελματίες και πολίτες δεν θα έχουν ψωμί σε λίγα χρόνια αφού δεν μπορούν ούτε στην γη να επενδύσουν αλλά ούτε και στην θάλασσα.
Ζητούν επιτέλους οι παραπάνω συνθήκες να σχετίζονται με την σκληρή πραγματικότητα που ζούνε οι κάτοικοι της περιοχής και μόνο οι βουλευτές του νομού μπορούν να λύσουν, αλλά δυστυχώς είναι άφαντοι.