GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αποκαλυπτήρια Μνημείου «Μνήμες & χρέος» στην ΕΡΤ από την ΠΟΣΠΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγία Παρασκευή 03/07/2017 Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου, με φυσική παρουσία των συναδέλφων που ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγία Παρασκευή 03/07/2017

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου, με φυσική παρουσία των συναδέλφων που εργάζονται στην Αθήνα, αλλά και τη νοερή και ψυχική παρουσία όλων των συναδέλφων της ΕΡΤ3, των περιφερειακών σταθμών αλλά και των συναδέλφων που βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

Στην εκδήλωση τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας και αλληλέγγυων και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο φημισμένος γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, στον οποίο απονεμήθηκαν, για την προσφορά του και την αλληλεγγύη του, τιμητικές πλακέτες ΠΟΣΠΕΡΤ & ΕRΤOPEN.

Το μνημείο αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο, τη νίκη αυτού του αγώνα και το άνοιγμα της ΕΡΤ και εγκαταστάθηκε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου μετά από πρόταση της ΠΟΣΠΕΡΤ, την οποία αποδέχτηκαν Διοίκηση και πολιτική ηγεσία, που παρέστησαν στα αποκαλυπτήρια.

Το μνημείο «Μνήμες & Χρέος» είναι πλέον μια πραγματικότητα.

Σηματοδοτεί αυτόν τον μεγάλο αγώνα που δόθηκε ενάντια στο «μαύρο», για τη δημοκρατία, για την ελευθεροφωνία, για τους θεσμούς, για τα εργασιακά δικαιώματα και θα παραδειγματίζει τις επόμενες γενιές για αγώνες και διεκδικήσεις με συνέπεια, αλληλεγγύη, θάρρος, με στόχο και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αισθάνεται υπερήφανη γι’ αυτό τον αγώνα που δόθηκε με αρχή το πραξικοπηματικό κλείσιμο στις 11/6/2013 και συνεχίζεται έως σήμερα με σύμβολο και το μνημείο πλέον και θα συνεχιστεί μέχρι να γίνουν πραγματικότητα τα οράματα και οι απαιτήσεις της κοινωνίας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Προσπερνά και αφήνει στην απαξία τους όλους αυτούς τους κονδυλοφόρους που από την πρώτη στιγμή στήριξαν τη διάλυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από κόμματα και οικονομικό κατεστημένο. Αυτές οι κατευθυνόμενες γραφίδες, τα φερέφωνα του κατεστημένου, προπαγάνδισαν χωρίς ντροπή υπέρ του «μαύρου», δικαιολόγησαν αυτές τις φασιστικές πρακτικές – πολλοί δε τις υπηρέτησαν – και σήμερα συνεχίζουν για ευτελή, ιδιοτελή και κομματικά οφέλη να λοιδορούν την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της.

Συνεχίζουμε στους ίδιους στόχους και αξίες και δηλώνουμε προς όλους ότι θα διαφυλάξουμε και τον αγώνα μας και την αξιοπρέπεια αυτού του αγώνα. Θα σταθούμε όρθιοι μπροστά σε κάθε κακόβουλη προσπάθεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Θα είμαστε ζωντανές ασπίδες σε όσους θέλουν να επαναφέρουν το «μαύρο» και δεν θα το επιτρέψουμε.

Πηγή: http://www.typologies.gr