GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΥΠΑΑΤ: Πανελλαδική Άσκηση Προσομοίωσης Αντιμετώπισης του Αφθώδους Πυρετού

Tην Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Άσκηση Προσομοίωσης Αντιμετώπισης του Αφθώδους Πυρετού, στο πλαίσιο του Σχεδίου...

Tην Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Άσκηση Προσομοίωσης Αντιμετώπισης του Αφθώδους Πυρετού, στο πλαίσιο του Σχεδίου Εκτάκτου Ανάγκης για το συγκεκριμένο νόσημα.
Στην Άσκηση, συμμετείχαν οι Κτηνιατρικές Αρχές της Χώρας, υπό το συντονισμό του Τμήματος Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων του ΥΠΑΑΤ.
Η Άσκηση είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με σκοπό να βελτιώσει το επίπεδο ετοιμότητας των Κτηνιατρικών Αρχών, σε περίπτωση εισόδου του νοσήματος στην Χώρα, δεδομένης της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης του Αφθώδους Πυρετού στην γειτονική Τουρκία. Οι Κτηνιατρικές Αρχές κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα σενάριο υποθετικής εστίας, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Χώρας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο Εκτάκτου Ανάγκης για την αντιμετώπιση του Αφθώδους Πυρετού και τις κατευθυντήριες οδηγίες για την διεξαγωγή της Άσκησης από το Τμήμα Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων του ΥΠΑΑΤ.
 Η ανταπόκριση των Κτηνιατρικών Αρχών ήταν καθολική, με θετικά αποτελέσματα για το επίπεδο ετοιμότητας και συνεργασίας με την Κεντρική Αρχή του ΥΠΑΑΤ.