GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απο τον εργοδοτικό Άννα στον κυβερνητικό Καιάφα , ένα Ταμείο δρόμος!

Της Ελένης Σπανοπούλου Ο ελληνικός λαός το έχει αντιληφθεί. Τίποτε δεν είναι και δεν θα  είναι  ίδιο πια! Οι πολιτικοί,  οι οικονομι...

Της Ελένης Σπανοπούλου

Ο ελληνικός λαός το έχει αντιληφθεί. Τίποτε δεν είναι και δεν θα  είναι  ίδιο πια!
Οι πολιτικοί,  οι οικονομικοί & οι συνδικαλιστικοί ταγοί  του,
συμφεροντολογικά υποκρίνονται ότι δεν το καταλαβαίνουν!
Κι όμως ,οι  καιροί αλλάζουν με ταχυτητες αστρικές! Και δεν ειναι μενετοί …
Ο Κλάδος των ΜΜΕ ,περιούσιος  κάποτε , φυσικά δεν εξαιρείται . Καταρέει με πάταγο  αλλα όχι μόνο λόγω της Κρίσης ή των νέων τεχνολογιών  και του εγκληματικού PSI το 2012.
Πνέει τα λοίσθια, γιατί δεν μπόρεσε έγκαιρα να αντιδράσει στις εξελίξεις  και δεν κατάφερε να αντισταθεί  στις δυνάμεις εκείνες που τον ήθελαν υποτελή!
Μαζί , καταρέει …πρώτο,  το τελευταίο υγιές ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας ! Παράλογο,  που θα έλεγε και ο εθνικός τηλεοπτικός Μήτσος!
Αναφέρομαι στον ΕΔΟΕΑΠ  ,νπιδ αυτοδιαχειριζομενο  Οργανισμό Περίθαλψης  18300 Ελλήνων πολιτών,  Επικουρικής Ασφάλισης 2300 συνταξιούχων και 145 εργαζόμενων του!
Μέχρι τις 5 Ιουλίου και στον μισό αιώνα ύπαρξης του δεν είχε ποτέ πάρει δάνειο .
ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιβάρυνε τον Κρατικό προυπολογισμό . ΟΥΔΕΠΟΤΕ  οι εργοδοτες των ΜΜΕ έδωσαν  μια δραχμη ή ενα ευρω για  το Ταμειο αυτο! Τώρα ,που πρέπει να πληρώσουν, κάποιοι άνοιξαν την κερκόπορτα .
Η αρχή του τέλους , ήδη ,γράφεται με δανεισμό και  μαύρο μελάνι σε  αναποτελεσματικές τριμερείς συναντήσεις Κυβέρνησης,  Εργοδοτών και Συνδικαλιστών, που εδώ και μήνες κανιβαλίζουν έναν ολόκληρο Κλάδο μετακυλίωντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον !
Μπορεί , βέβαια , στη λογική του “να πεθάνει και η  κατσίκα του γείτονα” , η ελληνική κοινωνία να επιχαίρει για τα παθήματά του Κλάδου της Ενημέρωσης .
Κι αυτό γιατί ,πράγματι , ένοιωσε στα πλευρά της σκληρά τα  χτυπήματα των συστημικών ΜΜΕ στη διάρκεια της Μνημονιακής Κρίσης.
Είναι η ώρα, όμως,να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους.
“Αλήτες, ρουφιάνοι”  δημοσιογράφοι .μηχανικοί , γιατροί,  δάσκαλοι , παπάδες,τεχνικοί, επιχειρηματίες, αγρότες,εργάτες και φοιτητές  υπάρχουν  και θα υπάρχουν…Αυτό δεν σημαίνει, πάντως , ότι είμαστε όλοι ίδιοι! Πισω απο τις λαμπερές υπογραφές στις τηλεοράσεις , τα ραδιόφωνα τις εφημερίδες,  τα περιοδικα και φυσικά τα sites,  πίσω από τους 70 ή 100 το πολύ ,λιγότερο ή  περισσότερο άξιους ή και διεφθαρμένους συστημικούς δημοσιογράφους υπάρχουν περισσότερες από 18000 ανθρώπινες ζωές.Ειναι Ελληνες πολίτες οι οποίοι είδαν  πριν 10 μήνες  να καταργείται με νόμο και με εντολή της Τρόικας ο Πόρος του Ασφαλιστικού τους Ταμείου , χωρίς καμμιά περαιτέρω πρόβλεψη! Χωρίς , δηλαδή, η πρώτη φορά Αριστερά Κυβέρνηση να λάβει καμμία  καμμιά πρόνοια  για την Κοινωνική τους Ασφάλιση !
Είναι άρρωστοι ,γέροντες, άνεργοι , παιδιά,  χήρες , ορφανά!
Είναι δημοσιογράφοι ,διοικητικοί και τεχνικοί , που χρόνια τώρα στέκονται κοντά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των  πολιτών υπηρετώντας  το συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων στην Ενημέρωση .
Είναι η έντιμη λάντζα  του κάθε Στέφανου , πίσω από τη οικτρή βιτρίνα του κάθε Χίου!
Ενα χρόνο τώρα σε μια σιωπηλή ανίερη συμμαχία
κανένα από τα μέλη της τριμερούς δεν καταθέτει καμμία πρόταση!
Κι όμως, από τις 15/9/2016 παρανομούν σε βάρος 18300 Ελλήνων πολιτών.
☆Παρανομεί η Κυβέρνηση γιατί παραβιάζει κατάφωρα τα άρθρα 4 &22 του Συντάγματος
☆Παρανομούν όλοι ανεξαιρέτως  οι εργοδότες ΜΜΕ, γιατί δεν καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές .
☆Παρανομεί η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, γιατί δεν έχει ακόμη στραφεί  με ένδικα μέσα κατά παντός υπευθύνου.
Καιρός,λοιπόν να μάθουν όλοι οι πολίτες ότι οι δημοσιογράφοι δεν εξαιρούνται! Χτυπιούνται  το ίδιο σκληρά από την Κρίση όπως όλοι .
Μόνο που αυτοί οι οποίοι αναδεικνύουν καθημερινά με ρεπορτάζ  τα προβλήματα των πολιτών , δεν βρίσκουν σήμερα στη δύσκολη ώρα τους ,ούτε έναν ρεπόρτερ να γράψει γι αυτούς! Παράλογο ; Κι όμως αληθινό !
Γι αυτό έχει μεγάλη σημασία η απαρτία στην έκτακτη ΓΣ του Ταμείου την ερχόμενη Τρίτη.
Χίλιοι δημοσιογράφοι υπογράψαμε για να γίνει !Μοναδικό θέμα : Λήψη αποφάσεων  για πίεση στην Κυβέρνηση ώστε να νομοθετήσει ΆΜΕΣΑ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ νπιδ  ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΊΘΑΛΨΗΣ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ
Με εισφορές για εργαζόμενους & εργοδότες  κατά το ίσο με όλους τους έλληνες και συμμετοχή του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση ,όπως το Σύνταγμα ορίζει.
Νισάφι πια με την παρανομία, τον  παρασιτισμό και τον λαϊκισμό !
Οι άνθρωποι της Είδησης τους έχουμε πάρει …είδηση.
Ας τους πάρουμε και φαλάγγι !☆ Η ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ είναι Δημοσιογράφος και
πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ