GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο περίμενε οι νέοι αγρότες.

Δεν χωρά πλέον αμφιβολία ότι ο Τσίπρας θα κάνει και πάλι τ θαύμα του και θα οδηγήσει την Χώρα σε περιπέτειες είτε με κάποιο δημοψήφισμα ...

Δεν χωρά πλέον αμφιβολία ότι ο Τσίπρας θα κάνει και πάλι τ θαύμα του και θα οδηγήσει την Χώρα σε περιπέτειες είτε με κάποιο δημοψήφισμα της πλάκας ή με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει ξεκάθαρα από την συμπεριφορά του ανεκδιήγητου Υπουργού της Αγροτικής υποανάπτηξης κ. Μπαλτά και που ως γνωστόν οι αγρότες είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνία και φυσικά ψηφοφόροι.
Όπως μαθαίνουμε  και ενώ διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, περίπου 15.000 υποψήφιοι Νέοι Αγρότες περιμένουν ακόμη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των φακέλων τους για ένταξη στο Πρόγραμμα “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” (Υπομέτρο 6.1) του Π.Α.Α. 2014 – 2020. Παρά τις συνεχείς παρατάσεις, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού ότι η αξιολόγηση θα είχε ολοκληρωθεί από τις 30 Ιουνίου. 
Αυτό κατά την εκτίμηση μας σημαίνει δύο πράγματα. Ή ο Υπουργός είναι ανίκανος ή κρατά τους νέους αγρότες για να τους δώσει την ένταξη λίγο πριν τις εκλογές μπας και πάρει κάποιαν ψήφο.
Και στις δύο περιπτώσεις ο Υπουργός της Αγροτικής Υποανάπτυξης είναι εκτεθειμένος.
Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι κάποιος θεωρεί τον εαυτό του εκτεθειμένο όταν διαθέτει λίγη πολιτική αξιοπρέπεια και μέχρι στιγμής ο κ. Μπαλτάς δεν μας έχει δώσει τέτοια δείγματα.
Αυτό το μέτρο είναι μία καλή ευκαιρία να κρατήσει τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας, να στηριχθεί ο ένας κύριος οικονομικός πυλώνας της οικονομίας που είναι η αγροτική οικονομία και φυσικά να ρίξει τους δείκτες της ανεργίας.
Βέβαια όλα αυτά θα συνέβαιναν όταν στο τιμόνι του αγροτικού κόσμου υπήρχαν άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και φυσικά την αγροτιά.
Πρέπει να τονιστεί ότι την ίδια στιγμή, η διαπιστωμένη, εδώ και μήνες, ανισορροπία με τις κατανομές των πιστώσεων στις Περιφέρειες της χώρας από το Υπουργείο, υπονομεύει την ορθή διαχείριση και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του Προγράμματος. Κατανομές, που δεν έλαβαν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες, – βλέπε πελατειακές σχέσης και τους αγρότες θεατές στο ίδιο έργο – με αποτέλεσμα σε άλλες Περιφέρειες τα κονδύλια να μην επαρκούν για να καλύψουν την υπερπληθώρα αιτήσεων και ενδιαφέροντος και σε άλλες να αφήνουν αδιάθετους πολύτιμους πόρους λόγω μικρού αριθμού ενδιαφερομένων. 
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τα εργαλεία ανάπτυξης του τόπου βρίσκονται σε λάθος χέρια.