GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε Τουρκία, Γερμανία και Κίνα οι περισσότερες εξαγωγές από αν.Μακεδονία-Θράκη

Σε επίπεδο κλάδων, τις καλύτερες εξαγωγικές επιδόσεις παρουσιάζουν τα μη μεταλλικά ορυκτά, η κλωστοϋφαντουργία και ένδυση και τα τρόφιμα ...

Σε επίπεδο κλάδων, τις καλύτερες εξαγωγικές επιδόσεις παρουσιάζουν τα μη μεταλλικά ορυκτά, η κλωστοϋφαντουργία και ένδυση και τα τρόφιμα

Στις χώρες Τουρκία, Γερμανία και Κίνα κατευθύνονται κατά κύριο λόγο τα εξαγώγιμα προϊόντα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (σε ποσοστό 15%, 12% και 9% αντίστοιχα), σύμφωνα με την επεξεργασία του εξαγωγικού προφίλ της περιφέρειας, που έκανε το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Σε επίπεδο κλάδων, τις καλύτερες εξαγωγικές επιδόσεις παρουσιάζουν στην περιοχή τα μη μεταλλικά ορυκτά με ποσοστό 21%, η κλωστοϋφαντουργία και ένδυση (21%) και τα τρόφιμα (19%), με βάση τουλάχιστον την επεξεργασία στοιχείων του 2015. Το ίδιο έτος, οι εξαγωγές της περιφέρειας αποτελούσαν το 2,8% του συνόλου των ελληνικών, ενώ σε σχέση με το 2014 παρουσίασαν μείωση κατά 2,5%, σε ετήσια βάση.

Οι εξαγωγικές επιδόσεις της περιφέρειας συζητήθηκαν στην Κομοτηνή, με την ευκαιρία συνάντησης της διοίκησης του ΣΕΒΕ με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Χασάπης και ο γενικός διευθυντής, Σπύρος Ιγνατιάδης.

Στόχος της συνάντησης εργασίας ήταν η ανάπτυξη της εξωστρέφειας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η στρατηγική συμμετοχή του ΣΕΒΕ ως φορέα παροχής εξειδικευμένης γνώσης.

«Η μεγάλη εμπειρία του ΣΕΒΕ σε θέματα εξωτερικού εμπορίου θα συνδράμει στην ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού της περιφέρειας καθώς και στη χάραξη στρατηγικής, η οποία θα συντελέσει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιφέρειας» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒΕ, όπου τονίζεται ακόμη ότι «η συνεργασία του ΣΕΒΕ με την Περιφέρεια έχει ως σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και τη διαμόρφωση στρατηγικής με έμφαση στην παραγωγή και στις εξαγωγές».