GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παραδόθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο νέος γραμμικός επιταχυντής στο ΠΓΝΑ

Σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που είναι μία δωρεά ...

Σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που είναι μία δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και υπογράφηκε επίσημα η παράδοση – παραλαβή, που δίνει στην κυριότητά του στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
“Είναι μια δωρεά εξαιρετικά σημαντική που θα αλλάξει τελείως την κατάσταση στην θεραπεία των καρκινοπαθών. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ από νοσοκομείο και τους ασθενείς στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΓΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης.
 Σύμφωνα με τον Χρήστο Καθάριο εκπρόσωπος του τμήματος διαχείρισης δωρεών του Ιδρύματος, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του γραμμικού επιταχυντή και εξήγησε:
“Η συγκεκριμένη δωρεά αφορά την εγκατάσταση 10 γραμμικών επιταχυντών σε 7 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Βρισκόμαστε περίπου στη μέση του προγράμματος, έχουν εγκατασταθεί πέντε γραμμικοί επιταχυντές με αυτόν της Αλεξανδρούπολης, έχει ξεκινήσει η κλινική λειτουργία στα δύο, και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και σε άλλα δύο νοσοκομεία. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του τον Οκτώβριο και τότε θα φανεί η αξία της δωρεάς στους ασθενείς. Το όλο πρόγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2018”.

Από την πλευρά της η Τασούλα Σπυρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου καρκινοπαθών “ΣυνεζίΖΩ”, ιδιαίτερα συγκινημένη τόνισε πως η εγκατάσταση του νέου επιταχυντή είναι ένα σημαντικό δώρο ζωής για τους καρκινοπαθείς.
“Αυτή η ευλογία που έχουμε σήμερα να ζούμε αυτή την καινούρια πραγματικότητα, εδώ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, νομίζω ότι είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που όλοι οι ασθενείς, αλλά και αυτοί που δουλεύουν τα μηχανήματα, το προσωπικό, θα τη ζήσουμε και θα μπορέσουμε να έχουμε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για μας”.
Ο Γιώργος Πισσάκας πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας αναφέρθηκε με τη σειρά του στην ποιότητα ζωής που θα προσφέρει το συγκεκριμένο μηχάνημα στους ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοβολίες, αφού θα μειώσει πάρα πολύ τις παρενέργειες.
“Μπορούν να γίνουν πολύ σημαντικά πράγματα, τόσο με την ποσότητα, όσο και με την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η μεγάλη διαφορά στα νέα μηχανήματα είναι ότι βγαίνεις λιγότερο λαβωμένος από την ακτινοθεραπεία. Κι αυτό είναι σημαντικό γιατί η συνέχειά σου είναι πολύ καλύτερη. Ότι δεν έχεις πολλές παρενέργειες είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει”.
Αξίζει να σημειώσουμε πως όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η εκπαίδευση του προσωπικού, ο νέος γραμμικός επιταχυντής θα μπορεί να εξυπηρετεί περίπου 70 άτομα τη μέρα, αφού θα λειτουργεί σε δύο βάρδιες.
Ωστόσο σε ερώτησή μας, αν υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργήσει στην ώρα του, γιατί δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης, ο πρόεδρος του νοσοκομείου φάνηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας μας πως όλα θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο.
“Οι προσλήψεις έχουν δρομολογηθεί. Δεν έχει βγει ακόμη ΦΕΚ διορισμού τους, υπήρξαν κάποιες ενστάσεις τελείωσε όμως τώρα αυτό. Οι θέσεις εγκρίθηκαν τελεσίδικα. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έρθουν” δήλωσε.
Λεμονιά Σακαλάκη