GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ελεγκτές στο ‘κυνήγι’ των αποδείξεων σε επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης

Μπαράζ ελέγχων για φορολογικές παραβάσεις πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες στην Αλεξανδρούπολη υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών που ...

Μπαράζ ελέγχων για φορολογικές παραβάσεις πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες στην Αλεξανδρούπολη υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών που κυριολεκτικά έχουν ‘οργώσει’ την πόλη, από τα καταστήματα του κέντρου μέχρι εκείνα σε πολυσύχναστες παραλίες.
Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι ελεγκτές, με απλή έως και… θερινή αμφίεση, προκειμένου να μην τραβούν την προσοχή και να κινούν υποψίες, επισκέφθηκαν καφέ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, beach bars, εντός και εκτός πόλης, κάνοντας ‘φύλλο και φτερό’ τις επιχειρήσεις. Είχε προηγηθεί πριν λίγες μέρες ολιγοήμερο ‘λουκέτο’ που επιβλήθηκε σε καφέ της παραλίας, λόγω φορολογικών παραβάσεων, όπως αναγράφονταν σε σημείωμα που είχε τοποθετηθεί στην τζαμαρία του.
Στη Θράκη ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Εντωμεταξύ,  στην Θράκη βρέθηκε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος επισκέφθηκε την εφορία Αλεξανδρούπολης και τα τελωνεία του Έβρου.
Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, «το επιχειρησιακό μας πλάνο αγγίζει όλες τις μορφές της φοροδιαφυγής, τόσο τη μεγάλη φοροδιαφυγή, όσο και τη μικρομεσαία. Ιδίως την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη επιχειρησιακό πλάνο προληπτικών ελέγχων για τη συμμόρφωση έκδοσης αποδείξεων. Ένα μεγάλο κομμάτι των ελεγκτών μας βρίσκεται και εδώ στην περιοχή σας».
Παράλληλα, σχολιάζοντας την περιοδεία του, σημείωσε πως συνοδεύεται από τους γενικούς διευθυντές και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου «να ακούσει όλη η ιεραρχία τα ζητήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους, τους τοπικούς επιχειρηματίες και την τοπική κοινωνία, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τις λύσεις που μπορούμε γι’ αυτά τα προβλήματα»
Την Τρίτη, ο κος Πιτσιλής επισκέφθηκε την Κομοτηνή και την Ξάνθη.
Πρόστιμα και λουκέτα παντού
Νέα πρόστιμα και λουκέτα επιβλήθηκαν από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε μπαρ και εστιατόρια για μη έκδοση αποδείξεων.
Συγκεκριμένα, σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες. Επίσης για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδώσει 13 αποδείξεις.
Σημειωτέον πως, εκτός από τον χώρο της εστίασης, παρόμοιες παραβάσεις καταγράφηκαν σε εταιρείες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.
Στη Νάξο διαπιστώθηκαν 120 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων και στη Μύκονο 38 ανάλογες περιπτώσεις. Κατόπιν ελέγχων, επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα από 1.000 έως 2.500 ευρώ, μαζί με το πρόστιμο για τη μη έκδοση αποδείξεων.
Υπενθυμίζεται, όπως είχε μεταδώσει το capital.gr, πως την Παρασκευή, σε γεμάτο εστιατόριο της Μυκόνου, ελεγκτές της ΑΑΔΕ που παρουσιάστηκαν ως απλοί πελάτες έλεγξαν δεκαπέντε τραπέζια στα οποία δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, μετά την επιβολή των ανάλογων προστίμων.
Επίσης, στη Σέριφο, ελεγκτές που υποδύθηκαν το ζευγάρι εντόπισαν παρόμοια περίπτωση φοροδιαφυγής σε γνωστό μπαρ-εστιατόριο του νησιού, επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα.
Στη δε Νάξο, ελεγκτές “μεταμφιεσμένοι” σε τουρίστες διαπίστωσαν, μετά από έλεγχο σε φούρνο, ότι οι αποδείξεις ήταν άγνωστη λέξη για πώληση ψωμιού, τυρόπιτας και λοιπών προϊόντων. Το εν λόγω κατάστημα κλείνει αύριο το πρωί.
Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι με τις νέες μεθόδους θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Κική Ηπειρώτου