GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διευρύνεται η έρευνα για τον πρώην αστυνομικό που έστελνε φακέλους με σφαίρες

«Ανοιχτή πληγή» για την ελληνική αστυνομία ήταν η υπόθεση του 55χρονου που έστελνε φακέλους με σφαίρες , καθώς οι Αρχές τοποθέτησαν 26 α...

«Ανοιχτή πληγή» για την ελληνική αστυνομία ήταν η υπόθεση του 55χρονου που έστελνε φακέλους με σφαίρες, καθώς οι Αρχές τοποθέτησαν 26 αστυνομικούς παραπάνω στους έξι παραλήπτες των φακέλων, από αυτούς που έτσι και αλλιώς διέθεταν για προστασία τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Και φυσικά σε αυτή την ενίσχυση σε αστυνομικό προσωπικό, θα πρέπει να προστεθούν και 8 οχήματα περισσότερα.
Προσωπικό δηλαδή της αστυνομίας που θα μπορούσε να διατεθεί για την πάταξη της εγκληματικότητας, έπρεπε να διατεθεί σε πρόσωπα, μετά την απαράδεκτη κίνηση της αποστολής των φακέλων.
Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής ανοίγει ακόμη περισσότερο σε βάρος του πρώην αστυνομικού που συνελήφθη, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι βρίσκεται πίσω από μεγαλύτερο αριθμό αποστολής φακέλων με σφαίρες απ’ ότι αρχικά είχαν εκτιμήσει οι Αρχές.
Αρχικά είχε ταυτοποιηθεί ότι ο πρώην αστυνομικός είχε στείλει 10 φακέλους με σφαίρες και απειλητικά μηνύματα σε πολιτικούς, τραπεζίτες και δημοσιογράφους. Μάλιστα οι εννέα είχαν αποσταλεί το 2013 και ο δέκατος πριν από περίπου ένα μήνα μέσα στο 2017.
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν όμως όλες τις περιπτώσεις που άγνωστοι είχαν χρησιμοποιήσει τον ίδιο τρόπο και την ίδια μεθοδολογία για να στείλουν σφαίρες με στόχο τον εκφοβισμό όπως για παράδειγμα σε εφορίες της επαρχίας αλλά και σε άτομα που είχαν ασχοληθεί με το ασφαλιστικό σύστημα και τα ασφαλιστικά ταμεία στη χώρα μας.
Ο δράστης πάντως που αποστρατεύθηκε από την αστυνομία το 2011 δεν έκρυβε το μένος που είχε για τους μουσουλμάνους καθώς στη σελίδα που διατηρούσε στο Facebook έκανε αναρτήσεις ενώ αρκετοί φίλοι του ήταν προβεβλημένοι αστυνομικοί που είτε βρίσκονται ακόμα στην ενέργεια είτε όχι. Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι στην ίδια σελίδα είχε αποθηκεύσει και το σήμα της γενικής γραμματείας εσόδων, ο διευθυντής της οποίας είχε γίνει αποδέκτης φακέλου με τρία φυσίγγια και απειλητικό μήνυμα και μάλιστα ήταν το τελευταίο του χτύπημα το Μάιο του 2017.
Τα φυσίγγια που βρέθηκαν στο σπίτι του 55χρονου έχουν σταλεί για βαλλιστική εξέταση ενώ σε λίγες ημέρες θα απατήσουν τα εργαστήρια και στο αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στα usb και στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή που έχουν κατασχεθεί.
Πάντως όσο βρίσκεται στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής και μέχρι να δώσει απολογία επίσημη, κρατά αρνητική στάση.

Πηγή: CNN Greece