GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομοτηνή: Οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης πίνουν... αλμυρό νερό

Αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι κάτοικοι του ΔήμουΚομοτηνήςκαι συγκεκριμένα οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης, καθώς οι βρύσε...


Αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι κάτοικοι του ΔήμουΚομοτηνήςκαι συγκεκριμένα οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης, καθώς οι βρύσες των σπιτιών του βγάζουν «αλμυρό» νερό.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία ηγεώτρησηστην Πόρπη. Η γεώτρηση ξεκίνησε για εξυπηρετηθεί η μεγάλη ζήτηση νερού, όμως αποδείχθηκε περισσότερο αλμυρή από το αναμενόμενο. Η ΔΕΥΑΚ επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα.

«Την καινούρια γεώτρηση την κάναμε με σκοπό να την δώσουμε σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι για να μην ξαναλειτουργήσουμε την αλμυρή της Πόρπης. Το θέμα είναι ότι ενώ στην περιοχή που χτυπήσαμε αυτήν την καινούρια γεώτρηση λειτουργούν οι άλλες καλές γεωτρήσεις η συγκεκριμένη έχει άλατα», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου μιλώντας στο xronos.gr.

«Παρόλο που κάναμε καθαρισμούς, παρόλο που αλλάξαμε το ύψος από το οποίο αντλεί τα νερά, συνεχίζει να είναι αλμυρή. Το νερό είναι αλμυρό, παρόλο που το αρδευτικό πεδίο όπου χτυπήσαμε είναι ίδιο με των άλλων γεωτρήσεων, που δίνουν καλό νερό», επεσήμανε εξηγώντας τα προβλήματα.

«Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε προβλήματα γιατί ήταν η πρώτη φορά που θέσαμε σε λειτουργία την αλμυρή γεώτρηση. Θέλαμε να δούμε αν θα αντέξουμε χωρίς την αλμυρή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η στάθμη πίεσης του νερού και ενδεχομένως να υπήρξαν κάποιες διακοπές στην Αρωγή και στην παραλία Μέσης», δήλωσε ακόμη και σημείωσε: «Πάντως την έχουμε σε χρήση, βέβαια την μειώσαμε αυτές τις μέρες γιατίείχαμε έντονα παράπονα από τους κατοίκους, γιατί όντως ήταν πολύ αλμυρό το νερό».

Αναφορικά με την λύση στο μεγάλο πρόβλημα ο ίδιος τόνισε πως «ψάχνουμε να βρούμε εξοπλισμό, ο οποίος να μπορεί να περιορίσει την υφαλμυρότητα του νερού για να μπορούμε να τη δώσουμε σε χρήση. Αν πέσουν τα άλατα που έχει, όταν θα αναμιχθεί με τις άλλες γεωτρήσεις δεν θα είναι αντιληπτό, θα είναι μέσα στα όρια, αλλά αυτή την στιγμή αν την αναμείξουμε με άλλες γεωτρήσεις θα επηρεάσει και το καλό νερό. Οπότε χρησιμοποιούμε την υφάλμυρη γεώτρηση στην οποία έχουμε κάνει καθαρισμό. Δεν έχουμε διακοπές νερού αλλά αυτό είναι εις βάρος της ποιότητας».