Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Εισαγωγή Ναρκωτικών με εμπόρους από την Αλβανία. «Δίκτυο πωλήσεων» στην Δράμα και Καβάλα. Η σπείρα στα χέρια της Αστυνομίας

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι με βάση τα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας, το 99% των εγκλημάτων, μικρών ή μεγάλων, που συντελούνται στην Περιφέρεια ΑΜΘ, έχουν πρωταγωνιστές αλλοδαπούς. Αντί όμως μέλη της Πολιτείας να κατηγορούν τους γράφοντες και να τους χαρακτηρίζουν ακραίους και ρατσιστές, είναι προτιμότερο να λάβουν υπ όψη αυτή την επισήμανση και να πράξουν τα δέοντα. Το παρών Δελτίο Τύπου της αστυνομίας με πρωταγωνιστή την Αλβανική Εγκληματική Οργάνωσε που «έπνιξε» στην κυριολεξία την Δράμα και την Καβάλα στο ναρκωτικό, είναι αδιάψευστος μάρτυρας όλων αυτών που γράφουμε επισημαίνοντας ότι το 99% των εγκλημάτων, «σκληρών και μαλακών» έχουν πρωταγωνιστές αλλοδαπούς.

Τα ερωτήματα πολλά με το κυριότερο, πότε επιτέλους η πολιτεία με νομοθετικές παρεμβάσεις θα προστατεύσει τους Έλληνες Πολίτες;

Πότε η πολιτεία θα ενισχύσει τις Αστυνομικές Μονάδες και την συνοριοφυλακή;

Επιτέλους πότε θα ξεκαθαρίσει το δικαστικό σύστημα και θα οπλίσει τους δικαστές με τέτοιον τρόπο ούτως ώστε αυτός που θα εγκλιματίσει σε βάρος Ελλήνων πολιτών, να ξέρει ότι θα τιμωρηθεί;

Τέλος, πότε θα ενισχύσει τους δικαστές και θα εξυγιάνει το σύστημα απονομής δικαιοσύνης;
Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσαν στους νομούς Καβάλας και Δράμας

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός και ο υπαρχηγός

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα μέλη της σπείρας, δύο εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστα σε κατάστημα κράτησης της χώρας

Κατασχέθηκαν πάνω από 7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1.550 ευρώ και 10 κινητά τηλέφωνα
  
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, οργανωμένο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσαν στους νομούς Καβάλας και Δράμας.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές και χθες (17/18-7-2017), σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας, συνελήφθησαν οκτώ (8) μέλη του κυκλώματος, επτά (7) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 33 ετών και ένας 21χρονος ημεδαπός. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της σπείρας, ηλικίας 32 και 23 ετών αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, καθώς και αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερις (4) συνεργοί τους, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 35, 38 και 44 ετών, επίσης μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ο 27χρονος και ο 44χρονος είναι ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Για την πλήρη αποδόμηση του κυκλώματος, προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, αξιολόγηση των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από αυτή, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου του 2017, ο 32χρονος συγκρότησε εγκληματική ομάδα, στην οποία ενέταξε, ως υπαρχηγό, τον 23χρονο αδερφό του και τους υπόλοιπους δράστες ως μέλη.

Το κύκλωμα διέθετε ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση, με τα μέλη του να έχουν διακριτούς ρόλους και να λειτουργούν υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του 32χρονου αρχηγού.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος ερχόταν σε επαφή με τον αρχηγό κυκλώματος στην Αλβανία και οργάνωνε την προμήθεια της σπείρας με ναρκωτικά, προερχόμενα από την Αλβανία.

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους δράστες, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν και στο κύκλωμα στην Αλβανία, εισήγαγαν τις ποσότητες ναρκωτικών στη χώρα μας και τις παρέδιδαν στον 23χρονο υπαρχηγό.

Ακολούθως, αυτός αναλάμβανε την απόκρυψη τους σε διάφορα σημεία («καβάτζες») πλησίον του Ορφανίου Καβάλας, καθώς και την περεταίρω διάθεσή τους στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τα οποία με τη σειρά τους διακινούσαν τα ναρκωτικά σε χρήστες των νομών Καβάλας και Δράμας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν σε δασική περιοχή του Ορφανίου Καβάλας, καθώς επίσης σε οικίες και την κατοχή των δραστών:
  • 274,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ
  • 10 κινητά τηλέφωνα
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών για την αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής σπείρας, είχε συλληφθεί την 18-6-2017 ένα από τα μέλη της, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος τους οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε η εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση ενός ακόμα μέλους της σπείρας, ηλικίας 38 ετών, ενώ είχαν κατασχεθεί 31 κιλά και 853 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα). (σχετικά τα από 19-6-2017 και 22-6-2017 Δελτία Τύπου)

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.