GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Beach Bar White η προσιτή θαλάσσια απόλαυση στην παραλία Ερασμίου

Δημήτρης Εφεντόπουλος. Μία επένδυση στην παραλία Ερασμίου που στήθηκε από έναν νέον άνθρωπο που αγαπά το Εράσμιο και τον κόσμο του Β...


Δημήτρης Εφεντόπουλος.

Μία επένδυση στην παραλία Ερασμίου που στήθηκε από έναν νέον άνθρωπο που αγαπά το Εράσμιο και τον κόσμο του


Βρεθήκαμε στο πανέμορφο  White στην βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία του Ερασμίου και συνομιλήσαμε με τον Δημήτρη Εφεντόπουλο, την ψυχή της επένδυσης που έχει σαν  μοναδικό κριτήριο την άνεση του πελάτη-επισκέπτη. Ένας πανέμορφος χώρος που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε από τις πολύ αναπτυγμένες  τουριστικά περιοχές των προβαλλόμενων νησιών του Αιγαίου. Όπως μας λέει ο Δημήτρης, εκπληρώθηκε ένα όνειρο ζωής και αυτό εξηγεί την τόση αγάπη για το «μαγαζί» του και την καθημερινή μέριμνα να μην λείψει κάτι από τους επισκέπτες του χώρου του. Κάθε χρόνο πρωτοτυπεί και με οδηγό την καινοτομία, προσθέτει πράγματα. Ευχαριστεί την δημοτική αρχή του Τοπείρου που στηρίζει τους επαγγελματίες της παραλίας Ερασμίου με όσες δυνάμεις έχει και καταγράφει στα αρνητικά της περιοχής την ύπαρξη της συνθήκης Ραμσάρ και Νατούρα.
Το White, απλωμένο στα πεντακάθαρα νερά του Βορείου Αιγαίου, ταξιδεύει  τον πελάτη-επισκέπτη και του επιτρέπει να ξεφύγει από την καθημερινότητα του, απολαμβάνοντας την γαλήνη, την ηρεμία, την μουσική και το απαράμιλλο σέρβις.

www.thrakitoday.com: Τι είναι αυτό που φέρνει τον κόσμο εδώ;

Δ. Εφεντόπουλος: Έχουμε κάνει ένα πολύ όμορφο χώρο. Μου άρεσε πάντα η θάλασσα και ήταν ένα όνειρο από παιδί. Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, αποφάσισα να επενδύσω στην περιοχή. Πιστεύω ότι είναι η ποιο όμορφη παραλία στον νομό. Η παραλία Ερασμίου χει τα ποιο καθαρά νερά στον Νομό Ξάνθης. Μετά από χρόνια, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Χρειάστηκε πολύ σκέψη για να επενδύσω. Από τα λεγόμενα των Ξανθιωτών, οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι στο Εράσμιο υπάρχει μία τόσο όμορφη και καθαρή παραλία. Πιστεύω ότι έκανα ένα πανέμορφο μαγαζί και ο επισκέπτης που έρχεται εδώ, έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται κάπου αλλού και όχι στο Εράσμιο. Νοιώθω την ικανοποίηση  ότι έδωσα αυτήν την αίσθηση στους ανθρώπους που απολαμβάνουν τον φιλόξενο χώρο μας.

www.thrakitoday.com
 Ο Δημήτρης Εφεντόπουλος, η ψυχή του μαγαζιού, αναφέρει ότι η απόσταση από την πόλη της Ξάνθης, δεν επιτρέπει σε πολλούς από τους επισκέπτες του χώρου και την νυχτερινή παραμονή τους.

Δ. Εφεντόπουλος: Η απόσταση και η κρίση, δεν επιτρέπει σε πολλούς φίλους να συνεχίσουν μετά το μπάνιο με το ποτό όπως παλαιότερα. Έτσι κρατήσαμε αυτό το οικογενειακό ύφος στο μαγαζί. Όπου η κάθε οικογένεια θα έρθει θα απολαύσει το μπάνιο της στην πεντακάθαρη θάλασσα, το άψογο σέρβις μας, την ευγένεια από τους συνεργάτες της επιχείρησης. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από την πεντακάθαρη θάλασσα και την «χρυσή» αμμουδιά,  έχουμε ένα οικοσύστημα τριγύρω μας που είναι πανέμορφο.

www.thrakitoday.com
 Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι μπορεί το White να απέχει από την Ξάνθη 4-5 χιλιόμετρα  περισσότερα από τις άλλες παραλίες, οι λόγοι όμως για να το προτιμήσει κάποιος είναι πολλοί και κυρίως το πολύ καλό οδικό δίκτυο, άρα, στην ουσία, ο Ξανθιώτης,  θέλει πολύ λιγότερο χρόνο για να βρεθεί στην παραλία του Ερασμίου από ότι στις άλλες παραλίες, συν την πεντακάθαρη θάλασσα. Άρα η απόσταση δεν επηρεάζει καθόλου την απόφαση κάποιου να βρεθεί στο White γιατί οι λόγοι να το επισκεφτεί είναι πολλοί περισσότεροι. Επίσης, παρατηρήσαμε ότι οι τιμές του White είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Ο  ίδιος ο Δ. Εφεντόπουλος λέει: «Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι που έρχονται εδώ, έχουν κάνει διακοπές και σε άλλες γωνιές της πατρίδας μας και αυτό, γιατί έχουμε το λογικότερο κόστος στα είδη που προσφέρει το White, τους προσφέρουμε την άπλα, την άνεση, το άψογο σέρβις, την χαλαρή μουσική, καλή ποιότητα καφέ, μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες απολαμβάνουμε τον καφέ. Με αυτό στο νου μας επιλέγουμε την καλλίτερη ποιότητα καφέ γιατί ξέρουμε ότι οι Έλληνες τον απολαμβάνουν, άρα, δεν θα μπορούσαμε μέσα στο πακέτο εξυπηρέτησης να μην δώσουμε προτεραιότητα στην ποιότητα και το σερβίρισμα του καφέ. Εκτιμώ ότι όλα αυτά, ο κόσμος που μας επισκέπτεται τα συνυπολογίζει, τα μετράει και προτιμά να επιβαρυνθεί μερικά χιλιόμετρα για να τα απολαύσει».

www.thrakitoday.com: Τι κάνει το White περισσότερο από τις άλλες επιχειρήσεις και κρατάει τον κόσμο του σταθερά;

Δ. Εφεντόπουλος: Σας είπε ενωρίτερα ότι για εμάς, προτεραιότητα έχει ο επισκέπτης μας.  Όπως βλέπετε, κάθε χρόνο προσθέτουμε ακόμη ποιο αναπαυτικά και ξεκούραστα έπιπλα, όπου δεν σας κρύβω, είναι προσωπική επιμέλεια του πατέρα μου και διαπιστώνεται μόνος σας το μεράκι του και τις προσπάθειες του. Αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς ακούγοντας τα σχόλια των επισκεπτών μας  και καταγράφοντας στα πρόσωπα τους  την ικανοποίηση για αυτήν την πολυτέλεια, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Επίσης, για να σε προτιμήσει ο κόσμος πρέπει να του δώσεις κάτι παραπάνω.

www.thrakitoday.com: Όπως;

Δ. Εφεντόπουλος: Μέχρι πριν από έναν χρόνο δεν είχαμε ίντερνετ, τώρα έχουμε με ένα σεβαστό κόστος για την επιχείρηση, αλλά το τοποθετήσαμε χωρίς να επιβαρύνουμε το προσφερόμενο προϊόν για τον πελάτη.  Εκτιμούμε ότι οι επισκέπτες μας  δεν πρέπει να χάνουν  την επαφή τους με το διαδίκτυο. Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα των επισκεπτών μας και υλοποιήσαμε την επιθυμία τους. Τοποθετήσαμε ιντερνέτ χωρίς να επηρεάσουμε τις προσφερόμενες τιμές στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν π.χ. 600-700  άτομα στο White και να έχουν όλοι ιντερνέτ. Θεωρούμε ότι είναι μία καινοτομία και ένα επιπλέον κριτήριο για να μας προτιμήσει ο κόσμος.

www.thrakitoday.com:Νωρίτερα αναφερθήκατε σε μία εφαρμογή η οποία δίνει δυνατότητες επιλογής στους επισκέπτες σας. Πείτε μας δυο λόγια.

Δ. Εφεντόπουλος: Ακριβώς. Ήρθε μία εταιρεία από την Αθήνα η οποία επιλέγει τις καλλίτερα οργανωμένες παραλίες.  Μέσω αυτής της εταιρείας και της εφαρμογής που λέγεται Plazz, την οποία όποιος θέλει την κατεβάζει στο κινητό του και βλέπει  πράγματα για το White. Αυτήν την δυνατότητα την έχει ο οποιοσδήποτε επισκέπτης της περιοχής και όχι μόνο οι Ξανθιώτες. Μπορεί δηλαδή ο επισκέπτης να βρίσκεται στο ξενοδοχείο του στην Ξάνθη  ή όπου αλλού και μέσα από αυτήν την επιλογή του να μπορεί να επιλέξει την καλλίτερη οργανωμένη παραλία και να επιλέξει όποια ομπρέλα θέλει μέσα στον χώρο μας,  μέχρι κάποια συγκεκριμένη ώρα,   ωφελούμενος τις προσφορές του μαγαζιού είτε είναι μία μπύρα είτε είναι ένας καφές και όλα αυτά χωρίς πρόσθετο κόστος μέσω αυτής της εφαρμογής Plazz, όπου δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω. Μόλις κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο  βγαίνει το White πρώτο, όπου φαίνονται παροχές μας. Έκρινα ότι έπρεπε να  δώσω στον κόσμο μας και αυτή την δυνατότητα σε μία συνεχή προσπάθεια να βρούμε καινούρια πράγματα που θα κάνουν τους επισκέπτες μας να νοιώσουν άνετα  στον χώρο μας. Μην  ξεχνάμε ότι αυτή είναι η προσπάθεια μας. Θέλουμε οι επισκέπτες μας να έρχονται στο White να περνούν όμορφα και να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα τους. Μην ξεχνάμε ότι μια φορά το μήνα οργανώνουμε Beαch tenis, όπου η συμμετοχή είναι πολύ ικανοποιητική.

www.thrakitoday.com:Είσθε ικανοποιημένοι από την στήριξη του δήμου και της πολιτείας γενικότερα;

Δ. Εφεντόπουλος: Η δραστηριότητα μας εδώ δεν έχει να κάνει μόνο με τον δήμο. Όμως οι συνθήκη Ραμσάρ και η Νατούρα είναι ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη των παραλιών της περιοχής μας. Θέλω να αναφερθώ στο χωριό μου το Εράσμιο.  Αν η περιοχή είχε αξιοποιηθεί περισσότερο στην παραλιακή ζώνη, στο χωριό μου θα είχε περισσότερα μαγαζιά και θα έμεναν περισσότεροι νέοι, άρα όλα αυτά είναι μία αλυσίδα. Η ανάπτυξη θα φέρει δουλειές, χρήματα όχι μόνο για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά και για το κράτος. Δυστυχώς, οι παραπάνω λόγοι βάζουν φρένο στην ανάπτυξη της περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται. Δυστυχώς οι επιχειρηματίες παλεύουμε μόνοι μας.  Όσο για τον δήμο προσπαθεί να κάνει ότι καλλίτερο μπορεί. Εγώ προσωπικά θα ήθελα και δημόσια να τους ευχαριστήσω. Έκαναν προσπάθειες να στηρίξουν την προσέλευση του κόσμου στην παραλία Ερασμίου. Ειλικρινά τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Έχουν βάλλει παντού κάδους απορριμμάτων. Έρχονται πολύ τακτικά και συγκεντρώνουν τα απορρίμματα. Στήριξαν τα παρκινγκ όπως βλέπετε. Επειδή παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας της παραλίας Ερασμίου, είχαμε σοβαρό πρόβλημα με το παρκάρισμα των αυτοκινήτων. Όπως βλέπετε μπήκε μία τάξη.  Πιστεύω ότι με την πάρα πάνω αύξηση της επισκεψιμότητας ο δήμος Τοπείρου δεν θα μας αφήσει έτσι, θα μας βοηθήσει κι’ άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον ίδιο τον δήμαρχο, τον Ν. Κιατίπη,  τον πρόεδρο του χωριού τον Σάκη Τερζή και την κυρία Τασούλα Καρκαλιάνη που πραγματικά οι άνθρωποι μας στήριξαν πάρα πολύ. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω τα παιδιά από την ύδρευση οι οποίοι πάλεψαν πολλές ημέρες για να φέρουν το νερό και να υποστηρίξουν τις εγκαταστάσεις. Πιστέψτε με, δεν τα λέω για να χαϊδέψω αυτιά. Όμως, η αλήθεια είναι ότι όλοι μας στήριξαν. Μία πολύ σημαντική παρουσία και προσπάθεια του δήμου είναι η μπλε σημαία. Είναι ένα συν για να προτιμήσει ο κόσμος την παραλία Ερασμίου. Χωρίς την προσπάθεια του Δήμου αυτό δεν θα γινόταν. Άρα η μπλε σημαία, ο ναυαγοσώστης είναι μία μεγάλη δαπάνη για τον δήμο και αυτός μπήκε σε αυτήν την διαδικασία και τον ευχαριστούμε όλοι μας για αυτό.
Εδώ, στην παραλία Ερασμίου, δεν είμαστε ούτε Μύκονος ούτε Χαλκιδική. Είμαστε λίγοι και τα μέσα μας είναι περιορισμένα. Για αυτό, όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Ακόμη και οι επαγγελματίες μεταξύ μας, δεν πρέπει να υπάρχει κακία και ο ένας να βοηθάει τον άλλον.

www.thrakitoday.com
Αυτός είναι ο Δ. Εφεντόπουλος. Ένας νέος άνθρωπος που αγαπάει τον τόπο του και θέλει μαζί με τον ίδιο και την οικογένεια του, να προκόψει και ο τόπος του. Εμείς σαν www.thrakitoday.com, να ευχηθούμε δύναμη και κουράγιο στον καθημερινό του αγώνα, να δώσει ότι καλλίτερο μπορεί στην οικογένεια του, στους επισκέπτες του και στον τόπο του.