GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ 9.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ «ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΕΝ.ΕΡΓΑ» καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των Υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας και Κοινωνικής Ασφάλισ...

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΕΝ.ΕΡΓΑ» καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των Υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο θέμα των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών/στων, αφού μήνες τώρα με διάφορα «παραμυθάκια της Χαλιμάς» επιχειρούν να καλύψουν την αδιαφορία τους απέναντι σε αυτό τον ευαίσθητο κλάδο.
Από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, 9.000 συμβασιούχες/οι σχολικές/οι καθαρίστριες/στες αναμένουν τον κ. Σκουρλέτη να υλοποιήσει τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ του για μετατροπή των συμβάσεων τους σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Και δεν δεσμεύθηκε γενικά και αορίστως…ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ο ίδιος προσωπικά δίνοντας χειραψία σε μια προς μια τις προεδρίνες και τους προέδρους των σωματείων σχολικών καθαριστριών. Αντί όμως αυτού, διαπιστώνουμε ότι στο ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα, καμία απολύτως πρόβλεψη, καμία αναφορά, καμία λύση στο θέμα αυτό. Οι δε Υπουργοί Γαβρόγλου και Πετρόπουλος…ακόμα αναμένεται να ανταποκριθούν στο αίτημα για συνάντηση μαζί τους. Προφανώς θα ασχοληθούν με το θέμα…μετά τα καλοκαιρινά «μπανάκια» τους.
Την ίδια στιγμή πληροφορούμαστε από διάφορους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες ότι μέλη του ΔΣ της ΟΙΥΕ, μπαινόβγαιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στο Κοινοβούλιο, σε Υπουργεία και Φορείς, χρησιμοποιώντας την επωνυμία της ΟΙΥΕ και τις ιδιότητές τους (κάποιοι ακόμα και τις προηγούμενες ιδιότητές τους), χωρίς την παρουσία του Προέδρου και άλλων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχουν συμφωνηθεί – συναποφασισθεί οι «προτεραιότητες» για τα ζητήματα που έθεταν και συζητούσαν. Τι είχαν άραγε να κρύψουν; Γιατί οι συναντήσεις αυτές έλαβαν χώρα «κεκλεισμένων των θυρών» στις «κάμαρες» συμβούλων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων; Η στάση τους αυτή, εκτιμούμε ότι έστειλε λάθος μηνύματα στην πολιτική ηγεσία, η οποία άδραξε την ευκαιρία και με «ψίχουλα» (γάλατα για την ακρίβεια) προς τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες, «διέφυγε» της δεσμεύσεώς της για επίλυση του βασικού ζητήματος του κλάδου, που δεν είναι άλλο από την αναγνώριση των πάγιων και διαρκών αναγκών και την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».
Η «κλεψύδρα» του χρόνου αναμονής, υπομονής και κοροϊδίας φτάνει στο τέλος της. Ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας που η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί «συνοδοιπόροι» – «διαδρομιστές» των Υπουργείων, θα τεθούν προ των ευθυνών τους. Με αγωνιστικά και άλλα μέσα!
Οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν είναι «ατομικοί εργολάβοι καθαριότητας» όπως με απαράδεκτο τρόπο ισχυρίζεται στη σημερινή όψιμη ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Ιδιωτικών Υπαλλήλων (πρώην ΜΕ.Τ.Α)». Οι 9.000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, ανεξάρτητα πως τις ονομάζουν κυβέρνηση και λοιποί «συνοδοιπόροι» είναι εργαζόμενες και εργαζόμενοι αορίστου χρόνου. Έτσι πρέπει να αναφερόμαστε στο δημόσιο λόγο μας…έτσι είναι η πραγματικότητα!
Κανένας διαχωρισμός, καμία διαφορετική μεταχείριση δεν μπορεί να είναι αποδεκτά, για εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για εργαζόμενους που παρέχουν την ίδια ποιότητα εργασίας.

ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!!!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ