GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί να τρώω πρωινό; 5 σημαντικοί λόγοι από την personal trainer

Πολλές γυναίκες ξεκινούν τη μέρα τους νηστικές χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο κακό κάνουν στον οργανισμό τους. Κι όμως, αν ακόμα αναρωτιέσ...

Πολλές γυναίκες ξεκινούν τη μέρα τους νηστικές χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο κακό κάνουν στον οργανισμό τους. Κι όμως, αν ακόμα αναρωτιέσαι γιατί να τρώω πρωινό;, παρακάτω η personal trainer εξηγεί γιατί αξίζει να αφιερώσεις δέκα λεπτά από το χρόνο σου, για να απολαύσεις ένα ωραίο πρωινό. Αν είσαι λίγο... τεμπέλα το πρωί, δες 8 ιδέες για υγιεινό πρωινό που μπορείς να ετοιμάσεις από το βράδυ
Γιατί να τρώω πρωινό;

1) Νιώθεις γεμάτη ενέργεια

Το πρωινό αποτελεί σημαντικό καύσιμο του οργανισμού. Χάρη σε αυτό αναπληρώνεται η χαμένη ενέργεια που καταναλώθηκε κατά τη διάρκεια του ύπνου, αφού πολλές λειτουργίες του οργανισμού δεν σταμάτησαν στιγμή να δουλεύουν. Έτσι, μετά από μια ομελέτα ή ένα γιαούρτι με φρούτα και βρώμη θα νιώσεις πολύ πιο παραγωγική και δυνατή για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητας αλλά και στις αθλητικές σου δραστηριότητες.
Αυτές είναι οι 15 καλύτερες τροφές για το πρωινό σου (Είναι μόνο αυτές σύμφωνα με τα shape girls)

2) Καταναλώνεις περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες

Σε σχέση με τους ανθρώπους που παραλείπουν το πρώτο γεύμα της ημέρας, όσοι τρώνε λίγη ώρα αφού ξυπνήσουν τροφοδοτούν τον οργανισμό τους με πλούσια θρεπτικά συστατικά. Αυτό, γιατί η βρώμη ή τα δημητριακά που καταναλώνουμε εκείνες τις ώρες είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του εντέρου, ενώ ο φυσικός χυμός πορτοκάλι, που συνήθως πίνουμε το πρωί, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά να διατηρήσεις ένα λαμπερό και υγιές δέρμα, λόγω της βιταμίνης C.

3) Συγκεντρώνεσαι καλύτερα

Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό είναι πιο αποδοτικοί από εκείνους που το παραλείπουν. Έχοντας ένα καθαρό μυαλό και γεμάτο στομάχι αντιμετωπίζεις καλύτερα τα προβλήματα που πιθανόν θα αντιμετωπίσεις στην καθημερινότητα σου. Οι ξηροί καρποί ως επιπλέον σνακ είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Ξέρεις πόσες θερμίδες έχουν οι ξηροί καρποί; Τι να επιλέξεις;

4) Διατηρείς το βάρος σου σταθερό: Τρώγοντας κάθε μέρα ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες κρατάς το μεταβολισμό σου ενεργό (καταναλώνεις θερμίδες από την αρχή της ημέρας), δημιουργείς την αίσθηση κορεσμού και έτσι μειώνεται η επιθυμία για ανθυγιεινά σνακ που αυξάνουν το ποσοστό λίπους. Αν άργησες να ξυπνήσεις φτιάξε ένα γρήγορο smoothie από γιαούρτι και φρούτα.

5) Μειώνεις τις περιπτώσεις εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου

Oι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό γεύμα έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνουν τις πιθανότητες για ανάπτυξη της στεφανιαίας νόσου, επιδεινώνουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και μειώνουν τις τιμές της ΗDL –καλή χοληστερόλη απαραίτητη για τον ανθρώπινο οργανισμό–, αλλά αυξάνουν και τα τριγλυκερίδια. Για να ενισχύσεις τη λειτουργία της καρδιάς μπορείς να προσθέσεις μύρτιλα στο γάλα με τα δημητριακά ή το γιαούρτι σου.
Μάθε πόσα φυστίκια μειώνουν τη χοληστερίνη, πόσο περπάτημα μειώνει το άγχος και πόσα μύρτιλλα σε κάνουν πιο έξυπνη;

Πηγή: Γιατί να τρώω πρωινό; 5 σημαντικοί λόγοι από την personal trainer