GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οδηγίες του λιμεναρχείου μετά τα 2 περιστατικά πνιγμού σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό πνιγμού ηλικιωμένου ανδρός το οποίο έλαβε χώρα την Δευτέρα 10.07.2017 στην παραλία «Μέσης» Νομού Ροδόπη...

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό πνιγμού ηλικιωμένου ανδρός το οποίο έλαβε χώρα την Δευτέρα 10.07.2017 στην παραλία «Μέσης» Νομού Ροδόπης αλλά και περιστατικό παρ ολίγον πνιγμού τριών ανηλίκων το οποίο έλαβε χώρα την Κυριακή 02.07.2017 στην παραλία «Μυρωδάτου» Νομού Ξάνθης και το οποίο ευτυχώς απετράπη χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του ναυαγοσώστη της παραλίας και των λοιπών λουομένων, το Β Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος εφιστά εκ νέου την προσοχή των συμπολιτών μας για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην θάλασσα και τη λήψη θαλασσίου λουτρού, τονίζοντας ιδιαίτερα:

  • την μεγάλη σοβαρότητα της αδιάλειπτης γονικής επίβλεψης των μικρών παιδιών όταν αυτά βρίσκονται μέσα ή κοντά στο νερό.
  • Τα άτομα προχωρημένης ηλικίας δεν πρέπει να υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, καλό είναι να κολυμπούν με παρέα και να μην απομακρύνονται από την ακτή αλλά να κολυμπούν κατά μήκος αυτής.

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό κίνησης ταχυπλόου σκάφους σε μικρή απόσταση από τους λουομένους στην θαλάσσια περιοχή Αβδήρων Ν. Ξάνθης το οποίο έλαβε χώρα την Κυριακή 02.07.2017, το Β́ Λιμενικό τμήμα Πόρτο Λάγος εφιστά εκ νέου την προσοχή των συμπολιτών μας οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ταχυπλόων σκαφών αναφορικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλούς πλεύσης τονίζοντας ιδιαίτερα την απαγόρευση κίνησης:

  • Σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων, κίτρινου χρώματος, που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φθάνουν οι λουόμενοι στις λουτρικές εγκαταστάσεις.
  • Σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στις θαλάσσιες περιοχές που δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.
  • Σε κάθε περίπτωση με ταχύτητα μεγαλύτερη των πέντε (5) κόμβων σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από την ακτογραμμή στις περιοχές που δεν υπάρχουν λουόμενοι.
  • Σε απόσταση μικρότερη των εκατόν πενήντα (150) μέτρων από πλωτούς σημαντήρες κίτρινου χρώματος οι οποίοι φέρουν σημαία κίτρινη με διαγώνια κόκκινη γραμμή, στην οποία αναγράφονται τα γράμματα Υ.Δ. (ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ), και οι οποίοι καταδεικνύουν την ύπαρξη υποβρυχίου αλιέα στο σημείο εκείνο.

Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στα προαναφερόμενα θέματα, προκειμένου αποτραπούν δυσάρεστα περιστατικά και ο απολογισμός του φετινού καλοκαιριού να έχει μόνο θετικό πρόσημο.