GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με νέα διαδικασία η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βόειο από το 2017 και μετά

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε πως με υπουργική απόφαση καθορίστηκαν οι όροι επιλεξιμότητας και οι δικαιούχοι ...

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε πως με υπουργική απόφαση καθορίστηκαν οι όροι επιλεξιμότητας και οι δικαιούχοι χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα του βόειου, στα πλαίσια του Καν. (ΕΕ) 1307/2013 από το έτος 2017 και μετά, με νέα και απλοποιημένη διαδικασία.
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι ενεργοί γεωργοί, κάτοχοι βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων ανεξαρτήτως παραγωγικής κατεύθυνσης, που εκτρέφουν τουλάχιστον έξι θηλυκά βοοειδή, οποιασδήποτε φυλής και κατεύθυνσης, ηλικίας από 18 μηνών έως και 12 ετών κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους ενίσχυσης.
Η ενίσχυση καταβάλλεται υπό μορφή πρόσθετης ενίσχυσης στους δικαιούχους ανά επιλέξιμο ζώο, σε ετήσια βάση.
Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στην ειδική θέση του εντύπου της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, στην οποία δηλώνεται η επιθυμία του βοοτρόφου να λάβει τη συνδεδεμένη ενίσχυση, χωρίς να είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων δήλωση των επιλέξιμων ζώων, από τους δικαιούχους, σύμφωνα με το άρθρ. 21 του Καν. 809/2014.
Επιλέξιμα προς ενίσχυση είναι τα θηλυκά βοοειδή από την ηλικία των 18 μηνών έως και 12 ετών που έχουν γεννήσει εντός του έτους ενίσχυσης (1/1-31/12) και τα νεογέννητα μοσχάρια έχουν καταγραφεί, σημανθεί και επιβεβαιωθεί από το σύνολο των προβλεπόμενων ελέγχων ή έχουν νόμιμα απομακρυνθεί. Σε περίπτωση θανάτου του νεογέννητου μοσχαριού πριν τη σήμανσή του, το θηλυκό βοοειδές δεν είναι επιλέξιμο.
Ο προϋπολογισμός για το έτος 2017 της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τον τομέα του βόειου κρέατος που θα διατεθεί στους δικαιούχους ανέρχεται σε 36.336.635 ευρώ.
Όπως σημειώνεται, η ενίσχυση θα χορηγηθεί στου βοοτρόφους για τα επόμενα έτη μέχρι και το 2020, με μικρή μείωση του προϋπολογισμού.