GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τον τίτλο στην έδρα του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μέσα στο ΣΕΦ, νικώντας 51-66 τον Ολυμπιακό στον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ, που ...

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μέσα στο ΣΕΦ, νικώντας 51-66 τον Ολυμπιακό στον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ, πουδιακόπηκε για περίπου 30 λεπτά στο τέλος από εισβολή οπαδών και ρίψη φωτοβολίδων και καπνογόνων. Αυτός είναι ο 13ος τίτλος για τους «πράσινους», που επανέλαβαν το κατόρθωμα του 1999 και έκαναν το νταμπλ, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το ματς ξεκίνησε με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να συνοδεύουν το Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον πάγκο του Παναθηναϊκού Superfoods, ανταποδίδοντας την κίνηση του ισχυρού άνδρα των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ.

Μετά από συνεννοήσεις για την παρουσία κάποιων φιλάθλων ο κύριος Γιαννακόπουλος κάθισε δίπλα στον πάγκο της ομάδας του.













(Χειραψία Δ. Γιαννακόπουλου-Π. Αγγελόπουλου πριν το ματς -

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ευστοχία από μακριά και το Μιλουτίνοφ να φορτώνει γρήγορα 2 φάουλ τον Γκιστ (οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με την «αμερικάνικη 5άδα) και να προηγείται 11-3.

(Δυνατό ξεκίνημα του Μιλουτίνοφ στο ματς )

Το τάιμ άουτ του Πασκουάλ και η είσοδος των Μπουρούση-Καλάθη άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν 12-12. Η επιμονή σε τραβηγμένα τρίποντα (2/11 με τον Κέι Σι Ρίβερς μόνον εύστοχο) έδωσε τη δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να περάσουν μπροστά.

(Η είσοδος του Μπουρούση άλλαξε την εικόνα του ματς στο 1ο ημίχρονο - )

Στο β δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, με την άμυνα να εγκλωβίζει τον Ολυμπιακό (από τα 3/5 3π. πήγε στα 3/14, ενώ ο Σπανούλης έβαλε το πρώτο του καλάθι στην τελευταία επίθεση), ενώ και ο Μιλουτίνοφ έφτασε τα 3 φάουλ.

Διαφορετική εικόνα για Καλάθη και Σπανούλη στο α μέρος )

Στην επίθεση ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε σωστές επιλογές, με τον Καλάθη να καθοδηγεί και τον Μπουρούση σε ρόλο 2ου play-maker και τη διαφορά να φτάνει στο +11 (25-36) πριν το φινάλε.

(Τρίποντο του Ρίβερς )

Ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός βγαίνοντας από τα αποδυτήρια μένοντας για6 λεπτά χωρίς καλάθι και τους «πράσινους» να κάνουν το 27-48 (+21) πριν σκοράρει ο Μιλουτίνοφ.

Κάρφωμα του Γκιστ )

Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν προσωρινά σε 32-48, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός Superfoods αποκατέστησε τη διαφορά με ένα μίνι επεισόδιο να δημιουργείται στο 32-52.

Κάποιοι οπαδοί κάτω από το καλάθι κινήθηκαν προς τον Μπουρούση, για να επέμβει γρήγορα η Αστυνομία, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέλεξε να πάει στα αποδυτήρια για να μην συμβεί κάτι περισσότερο.

(Ο Δ. Γιαννακόπουλος είδε το φινάλε του αγώνα στα αποδυτήρια)

Δύο γρήγορα τρίποντα του Αγραβάνη και ένα καλάθι του Σπανούλη στο ξεκίνημα του δ δεκαλέπτου έριξαν τη διαφορά στους 12 (45-57) και έκαναν τον Πασκουάλ θορυβημένο να ζητά τάιμ-άουτ.

(Γρήγορη αντίδραση από τον Πασκουάλ που πιστώνεται την κατάκτηση του τίτλου)

Ο Ολυμπιακός πλησίασε μέχρι το 48-59, αλλά ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια, καθώς οι «πράσινοι» με καθαρό μυαλό ξαναέστειλαν τη διαφορά στο +16 (48-64). Το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με πολλούς οπαδούς να αποχωρούν νωρίς.

(Τα καλάθια του Αγραβάνη ήταν το τελευταίο ξέσπασμα του Ολυμπιακού)

Δυστυχώς το ματς διακόπηκε 1.50 πριν το τέλος και το σκορ στο 49-66 απόρίψη φωτοβολίδων και κροτίδων και εισβολή κάποιων ανεγκέφαλων οπαδών, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods να τρέχουν στα αποδυτήρια.

(Η στιγμή της διακοπής του αγώνα)

Όση ώρα γινόντουσαν οι διαβουλεύσεις και η προσπάθεια να αδειάσει το γήπεδο για να ολολκηρωθεί το παιχνίδι, στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν πανηγυρικό το κλίμα με σαμπάνιες και μπουγέλα.

(Η προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods να πάνε στα αποδυτήρια )

Το γήπεδο άδειασε και το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να γλυτώνει την αφαίρεση βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, αλλά θα έχει βέβαιη τιμωρία έδρας. Οι παίκτες των δύο ομάδων έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο, μετά τα θλιβερά επεισόδια.

Τα 10λεπτα: 17-14, 27-36 (10-22), 37-57 (10-21), 51-66 (14-9)

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του ε τελικού)
Το πρόγραμμα των τελικών

Game 1: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Superfoods 63-58

Game 2: Παναθηναϊκός Superfoods - Ολυμπιακός 84-80

Game 3: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Superfoods 64-62

Game 4: Παναθηναϊκός Superfoods - Ολυμπιακός 71-58

Game 5: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Superfoods 51-66

Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ