GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τρίτη στο εργασιακό bullying στην Ευρώπη η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι τρίτη στο εργασιακό bullying στην Ευρώπη, με ποσοστό αναφορών στο 13%, όπως υπογράμμισε η ομότιμη καθηγήτρια Διοίκησης Αν...

Η Ελλάδα είναι τρίτη στο εργασιακό bullying στην Ευρώπη, με ποσοστό αναφορών στο 13%, όπως υπογράμμισε η ομότιμη καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, αναφερόμενη στα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών

.Στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής, αρκετοί ομιλητές παρατήρησαν ότι η κατάσταση στη χώρα μας έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση .

Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία , όπως το άγχος, η εξουθένωση (burn-out) και η διαφόρων ειδών παρενόχληση (bullying, mobbing) απασχολούν τους ερευνητές παγκοσμίως ολοένα και περισσότερο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις ΗΠΑ το εργασιακό bullying έχει χαρακτηριστεί επιδημία που εξαπλώνεται και υπονομεύει την εργασιακή απόδοση , την εξέλιξη και την υγεία των εργαζομένων.

Ο προβληματικός σχεδιασμός και οργάνωση της εργασίας και αλλά και το αρνητικό ψυχοκοινωνικό περιβάλλον επιδρούν αρνητικά στη δημιουργικότητα των εργαζομένων και κατ’ επέκταση στην απόδοση ενός οργανισμού, αποτελώντας τροχοπέδη για την ανάπτυξη. Ακόμα και το οικονομικό κόστος εξαιτίας των προβλημάτων αυτών, αποτιμάται σε δισεκατομμύρια ευρώ για κάθε κράτος- μέλος.

Πηγή: SKAI.gr