GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΕΦΚΑ: Ανεβαίνουν τα χαράτσια, μειώνονται οι εισπράξεις

Σε επίπεδα της τάξης του 40% υποχώρησε η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και...

Σε επίπεδα της τάξης του 40% υποχώρησε η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα Νέα, για τις εισφορές του Απριλίου εισπράχθηκαν μόνο 95 εκατομμύρια ευρώ, έναντι βεβαιωμένων εσόδων περίπου 250 εκατ.ευρώ. Τον Μάρτιο εισπράχθηκαν 177 εκατ.ευρώ και τον Φεβρουάριο 108 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η καθιέρωση από το 2018 νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών θα φέρει αυξήσεις για 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Οι εισφορές θα υπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, χωρίς να αφαιρούνται οι εισφορές που έχουν καταβληθεί στον ΕΦΚΑ.

Τα ασφάλιστρα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες θα είναι αυξημένα έως και 11,95%, ενώ για τους επιστήμονες η αύξηση ενδέχεται να φτάσει και το 22,95%.

Πηγή:http://news.in.gr