GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε κλειστό εργαστήριο Ιατροδικαστικής εκπαιδεύτηκε ειδικευόμενος

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η καταγγελία που δημοσιοποιεί η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία σχετικά με το νεκροτομείο του εργαστηρίου Ι...

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η καταγγελία που δημοσιοποιεί η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία σχετικά με το νεκροτομείο του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ενώ εδώ και 17 μήνες το εργαστήριο δεν διενεργεί νεκροτομές, ο διευθυντής φέρεται να βεβαιώνει ότι ειδικευόμενος ιατρός παρακολουθούσε σε αυτό νεκροτομές και αυτοψίες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία (ΕΙΕ), από τον Ιανουάριο του 2016 η διεύθυνση του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ έχει στείλει έγγραφο στα αρμόδια υπουργεία ανακοινώνοντας το κλείσιμο του νεκροτομείου, λόγω έλλειψης προσωπικού, και έπειτα από 17 μήνες το εργαστήριο εξακολουθεί να υπολειτουργεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία που περιήλθε σε γνώση της ΕΙΕ η διεύθυνση του εργαστηρίου του ΑΠΘ φέρεται να έχει εκδώσει πιστοποιητικό, στο οποίο αναφέρεται ότι ειδικευόμενος γιατρός έχει διενεργήσει στο εργαστήριο όλο το 2016 και τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2017 ικανοποιητικό αριθμό νεκροτομών. Μάλιστα το πιστοποιητικό βεβαιώνει ότι στο ίδιο διάστημα ο ειδικευόμενος συμμετείχε και σε διενεργηθείσες αυτοψίες επί εγκληματικών ενεργειών. Δηλαδή, στη διάρκεια αυτών των 17 μηνών που το εργαστήριο δεν διενεργεί νεκροτομές, ο διευθυντής του εργαστηρίου φέρεται να βεβαιώνει ότι ο ειδικευόμενος ιατρός παρακολουθούσε σε αυτό και νεκροτομές και αυτοψίες.

Η ΕΙΕ σκοπεύει να απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία, αλλά και να βρεθεί λύση ώστε να επαναλειτουργήσει πλήρως το εργαστήριο.

Να σημειωθεί ότι, το εργαστήριο Ιατροδικαστικης του ΑΠΘ κάλυπτε όλα τα περιστατικά θανάτων από την ανατολική Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ενώ η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν αρμόδια για τη δυτική Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς. Τους τελευταίους μήνες, όμως, όλες οι νεκροτομές-ιατροδικαστικές πράξεις διεκπεραιώνονται μόνο από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία που εδρεύει στο Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Μαίρη Μπιμπή

Πηγή:http://news.in.gr