GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουριστική κίνηση… Δεκαπενταύγουστου μέσα στο διήμερο

«ΑΠΟΒΑΣΗ» ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ, ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑΣΟ Το πρώτο Σαββατοκύριακο με άνοδο στη θερμοκρασία αύξησε κατακόρυφα και τ...

«ΑΠΟΒΑΣΗ» ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ, ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑΣΟ


Το πρώτο Σαββατοκύριακο με άνοδο στη θερμοκρασία αύξησε κατακόρυφα και το τουριστικό ρεύμα στις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αλλά και στο νησί της Θάσου, με την κίνηση να θυμίζει περίοδο… Δεκαπενταύγουστου!
Ίδια ήταν η εικόνα και στις άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που βρέχονται από θάλασσα, όπως η Αλεξανδρούπολη και το Φανάρι.
Στο τελωνείο των Κήπων επικράτησε το αδιαχώρητο μέσα στο διήμερο, ενώ ειδικά τις πρωινές ώρες δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές αυτοκινήτων.
Μεγάλες στιγμές έζησαν η παραλία των Αμμολόφων, της Θάσου, αλλά και όλη η ακτογραμμή στην δημοτική ενότητα Ορφανού, με τις ελληνικές πινακίδες στα αυτοκίνητα να αποτελούν… μειοψηφία!

Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Π.Ε. Καβάλας
Χιλιάδες Βούλγαροι, Τούρκοι, αλλά και Ρουμάνοι πέρασαν τα σύνορα, συρρέοντας κατά εκατοντάδες στην περιοχή μας, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως τα ξενοδοχεία εμφανίζουν πληρότητες που έφτασαν ή και ξεπέρασαν το 90%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία γνωστών ιστοσελίδων κρατήσεων!
Έως χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με την booking.com, για την προσεχή εβδομάδα (26 Ιουνίου – 2 Ιουλίου), η πληρότητα στα ξενοδοχεία στην πόλη της Καβάλας αγγίζει το 88%, η αντίστοιχη στη Θάσο ανεβαίνει στο 91%, ενώ πολύ υψηλά κινούνται η Κεραμωτή (92%) και η Νέα Πέραμος (93%).
Φυσικά, τα χέρια τους έτριβαν όλοι οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού, μια και το αδιαχώρητο σημειώθηκε σε μπιτς μπαρ, ταβέρνες και νυχτερινά μαγαζιά, ενώ η αισιοδοξία επιστρέφει, έπειτα από τις προγνώσεις της ΕΜΥ για υψηλές θερμοκρασίες και μέχρι την προσεχή Κυριακή (2/7).
Μια αισιοδοξία, που παρέμεινε… παγωμένη λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών στις αρχές Ιουνίου.

Δημήτρης Μπουντάς