GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στέρηση… επικουρικής σύνταξης στους Έλληνες

Στέρηση… επικουρικής σύνταξης στους Έλληνες Πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν μέσα στους επόμενους σχεδιασμούς της Κυβέρνηση είναι η εξόντωσ...

Στέρηση… επικουρικής σύνταξης στους Έλληνες

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν μέσα στους επόμενους σχεδιασμούς της Κυβέρνηση είναι η εξόντωση του Ελληνικού λαού ξεκινώντας από τους συνταξιούχους και πηγαίνοντας παρακάτω. Και λέμε ξεκινώντας από τους συνταξιούχους είναι γιατί αυτή η μερίδα του πληθυσμού συντηρεί τις τρεις ζώσες στην κυριολεξία γενιές. Τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους με δεδομένο ότι η μεσαία γενιά είτε είναι άνεργοι ή υποασπασχολούμενοι και η στήριξη από την σύνταξη των γονιών – παππούδων – ενισχύει τις οικογένειες και το ερώτημα που πλανάτε είναι αν πραγματικά αυτή η κυβέρνηση έχει σκοπό να εξοντώσει τις τρεις ζώσες γενιές και φυσικά, δεν μιλάει κανένας για τις γενιές που έρχονται με δεδομένο ότι μέχρι το 2060, όπως πολύ σωστά είπε υπουργός της συγγεκριμένης κυβέρνησης, «ως τότε ποιος ζει, ποιος πεθαίνει» η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει σύμφωνα με αυτά που ψηφίστηκαν.

Α.Π.

Σύμφωνα με την ΝΔ, δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλύπτεται το μέγεθος του χάους, η ανεπάρκεια και η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων της χώρας μας.

Μετά το φιάσκο του ΕΦΚΑ, της απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων στοιχείων ασφαλισμένων, τις άδικες μειώσεις συντάξεων και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, συνολικού κόστους 10 δις ευρώ, έρχεται σήμερα να προστεθεί, ακόμη μια απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης.

Mε νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει όσες επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, κρίνοντας ότι είναι παράνομες και ζητώντας μάλιστα και τα λεφτά πίσω.

Μάλιστα, όλα αυτά συντελούνται την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, όπως είχε υποχρέωση εδώ και ένα χρόνο.

Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας.

Η διάλυση και η σύγχυση που σήμερα επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα, αφενός στερεί από τους δικαιούχους σύνταξης τις παροχές που τους αντιστοιχούν και αφετέρου μεταφέρει στο μέλλον ελλείμματα, φορτώνοντας με χρέη και υποχρεώσεις την επόμενη Κυβέρνηση.