GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι σχέση έχει το ύψος μας με τον καρκίνο των νεφρών;

Ο καρκίνος των νεφρών δε γνωρίζει σύνορα και αποτελεί μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Ελλ...

Ο καρκίνος των νεφρών δε γνωρίζει σύνορα και αποτελεί μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φύση και τα αίτια αυτής, εμπεριέχουν ακόμη και σήμερα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου, υπολογίζεται να αυξηθεί έως το 2020 κατά 22%, με άμεσο αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο βάρος για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας. Η αντιμετώπιση αυτής της μορφής καρκίνου, διαφοροποιείται στα διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ λόγω της φύσης της και των αδιευκρίνιστων αιτιών της, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να περνά σε δεύτερη μοίρα.

Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρέως κοινού για αυτήν την σπάνια πάθηση, οι εξειδικευμένοι ιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, αποφάσισαν να συνεργαστούν σε ένα δυναμικό, παγκόσμιο ξεκίνημα. Μια κοινή προσπάθεια που θα δώσει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που θα κάνουν την πραγματική διαφορά για τους ασθενείς με καρκίνο των νεφρών.

Σε αυτό το παγκόσμιο κάλεσμα, η VHLFA ALLIANCE GREECE (Οικογενειακή Συμμαχία κατά της Νόσου VHL Ελλάδος), δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί θετικά. Σε συνεργασία με το Διεθνή Συνασπισμό για τον Καρκίνο του Νεφρού, (International Kidney Cancer Coalition, IKCC), αλλά και με άλλες διεθνείς οργανώσεις, συμμετέχουμε ενεργά για να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για τον καρκίνο των νεφρών, στις 22 Ιουνίου.

Η Οικογενειακή Συμμαχία κατά της Νόσου VHL Ελλάδος καλεί όλους μας να συμμετάσχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου των νεφρών, με έναν (ή και με όλους) από τους παρακάτω τρόπους, ανακαλύπτοντας σημαντικές πληροφορίες για τη νόσο και συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην εντατικοποίηση της έρευνας.

Τι ρόλο παίζει το ύψος σας στον καρκίνο των νεφρών;

Ποια είναι η ευρωπαϊκή χώρα όπου συναντάμε τα περισσότερα περιστατικά του συγκεκριμένου καρκίνου και ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχήσουν; Κάντε το κουίζ για τον καρκίνο του νεφρού και μάθετε λίγο περισσότερα για τη νόσο ενώ με κάθε ολοκλήρωση του κουίζ θα δωρίζονται 5 δολάρια στο IKCC. Οι εκπρόσωποι της Οικογενειακής Συμμαχίας μας προτρέπουν να μοιραστούμε το κουίζ στα κοινωνικά δίκτυα (socialmedia) στο Facebook & Twitter (@IKCCorg), αυξάνοντας το ποσό χρηματοδότησης της έρευνας για τη συγκεκριμένη πάθηση.