GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί αυτή η σαλάτα θα σας... αδυνατίσει;

Η σαλάτα είναι το ιδανικό γεύμα για τη δουλειά αφού ναι μεν μας χορταίνει αλλά δεν θα μας προκαλέσει υπνηλία όπως ένα πιο "βαρύ” γεύ...

Η σαλάτα είναι το ιδανικό γεύμα για τη δουλειά αφού ναι μεν μας χορταίνει αλλά δεν θα μας προκαλέσει υπνηλία όπως ένα πιο "βαρύ” γεύμα με πολλούς υδατάνθρακες και λιπαρά. Μια πλούσια σαλάτα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για το βραδινό, ειδικά αν έχετε στόχο να χάσετε λίγα κιλά.

Υπάρχει όμως ένα "μυστικό” για να φτιάξετε τη σαλάτα που... αδυνατίζει! Το μυστικό αυτό λέγεται "πρωτεΐνη”. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η πρωτεΐνη έχει καλύτερο δείκτη κορεσμού από άλλες τροφές, δηλαδή μας κρατά χορτάτους για περισσότερη ώρα ενώ βοηθά στην συντήρηση της μυικής μάζας, απαραίτητη για να ενισχύσει και να διατηρήσει αυξημένο το βασικό μεταβολισμό. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες μια μικρή αύξηση των ποσοστών πρωτεΐνης στη διατροφή σημαίνει πιο αποτελεσματική απώλεια λίπους. Ωστόσο χρειάζεται να σταθούμε στον προσδιορισμό "μικρή", καθώς αν αυξήσουμε ιδιαίτερα τα ποσοστά πρωτεΐνης μπορεί να έχουμε άνοδο της χοληστερίνης και των γλυκεριδίων και μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η παρακάτω σαλάτα συνδυάζει διπλή δόση πρωτεΐνης (από το κοτόπουλο και το γιαούρτι), βιταμίνες και νοστιμιά. Αυτό σημαίνει ότι θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα και αν την τρώτε κάθε βράδυ, με μικρές παραλλαγές στην πρωτεΐνη για να μη βαρεθείτε, μέσα σε μια εβδομάδα θα έχετε χάσει περίπου ένα κιλό, δεδομένου ότι τρώτε ισορροπημένα και ασκείστε ελαφρά στη διάρκεια της ημέρας. Η ιδανική σαλάτα για να χάσετε βάρος

Για 2 μερίδεςποικιλία πράσινη σαλάτας αρκετή για δύο μερίδες

2 αγγουράκια κομμένα σε φέτες

1 πιπεριά κομμένη σε φέτες

1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος ψημένο και κομμένο σε κύβους

1 στραγγιστό γιαούρτι (2%) λιπαρά

3 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Αναμιγνύετε τα σαλατικά και προσθέτετε το κοτόπουλο και βάζετε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε με τη μισή ποσότητα την κάθε σαλάτα και συνοδεύετε με μία λεπτή φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Πηγή: capital.gr